האם טרשת נפוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טרשת נפוצה
    מיכל
    11/08/2010

היי,

לפני כ-8 חודשים הרגשתי טשטוש בעין שמאל עקב כך אושפזתי בבית חולים ולאחר טיפול בסטרואידים ראייתי חזרה למצב התקין וכן שוחרתתי לביתי.

בבדיקת MRI שביצעתי באותו תקופה(לפני 8 חודשים) Iנצפו התוצאות הבאות:
    מודגמים 2 נגעים מוקדיים בעלי אות גבוה בשקלול
    T2: שניים בחומר הלבן התת קליפתי בהציספרות המח הגדול באונה פרונטאלית דו"צ ופארטאלית משמאל. לא מודגמים מוקדים בקורפוס קאלוזום-גופו בגדר הנורמה. המוקדים אינם עוברים האדרה לאחר הזרקת גדולוניום. חדרי המח והפיסורות בהתאם לנורמה. הודגמו סימני זרימה בכלי הדם הגדולים

במשך 8 החודשים האחרונים הנני מרגישה חולשה וכן היתה לי הרדמות(מאין לחץ על כפות הרגלים) של של כפות רגליים למשך כשלוש שבועות ועדיין לא השתחררתי מהרדמות במלואה

לפני שבועיםם ביצעתי בדיקת MRI נוספת שמדאיגות אותי עוד יותר ולהלן התוצאות:
    מודגמת אנגיומה ונוזית באזור גרעין הלטיפורם מימין(ללא שינוי מהסריקה הקודמת)

מודדגם נגע היפראיטנסי גדול באונה פרונטלית משמאל,קדמית לקרן הקדמית של החדר הלטרלי השמאלי.הנגע גדל במידה נכרת בהשוואה לבדיקה הקודמת..

2.נראים מוקדים היפראיטנטסים קטנים באזור תת קורטיקלי פריאטלי משמאל ובחומר הלבן פרונטלי משמאל-ללא שינוי עקרוני לעומת הבדיקה הקודמת

לאחר הזרקת גדולניום אין עדות להאדרה פתולוגית במוקדים אלו

3.אזור האוכף התורכי ללא ממצא חריג.:

1)שאלתי היא האם לפי הנתונים הללו (ואלו כל הנתונים שיש לי מלבד זה שעשיתי בדיקות דם לוירוסים שונים וכולם יצאו תקינים) ניתן להסיק כי מדובר על מחלת טרשת נפוצה (כמה אחוז שמדובר)?או שיכולה להיות עוד מחלה עם הסימטומים הללו?

2)האם המחלה מתקדמת בצורה איטית\סבירה או מהירה לפי דעתך?

3) לפי הממצאים המצויינים מעלה איך נחשב מצב זה של המחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם טרשת נפוצה

הוספת תגובה

• טרשת נפוצה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    11/08/2010

קיימים קריטריונים ברורים להגדרת טרשת נופצה וביהים נדרש פיזור בזמן ובמקום.
    לפגבי פיזור בזמן- קיים ארוע של הפרעה בראייה ויתכן שעוד ארוע של רדימות ברגליים.
    לגבי פיזור במקום- קיימים עדויות למספר מגעים שהשתנו בבדיקות MRI שונות.
    טרשת נפוצה היא אבחנה אפשרית אולם יש כמובן לקבל אנמנזה מלאה לגבי גילך, הממצא הספציפי בבדיקת הראייה. כמובן שממצאים שנצפים בבדיקה נוירולוגית יכולים לסייע לאבחנה.
    יש צורך לבצע אבחנה מבדלת לגבי אבחנות אפשריות למצבך שביניהם טרשת אולם קיימות גם מחלות דלקתיות/זיהומיות אחרות שיתכן ומתאימות.
    מומלץ לפנות לנוירולוג ולקב הסבר על מצבך, בדיקות ה-MRI שעברת ובדיקות נוספות שמתוכננות (למשל ניקור מותני, בדיקת VEP- פוטנציאלים מעוררים של של הראיה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טרשת

מיכל
    12/08/2010

אני בת 27,כל בדיקות העניים תקינות
    אילו עוד מחלות יכולות להיות עם ממצאי הבדיקות שיש לי?
    האם ההתפתחות שיש לי בבדיקות MRI היא התפתחות קשה?
    האם לא ניתן ע"פ ממצאי הבדיקות שציינתי לעיל לומר אם הנני חולה בטרשת או איזה מחלה?
    מה ניתן לעשות עלמנת שהרדימות ברגליים תעבור וממה יכולה להיגרם רדימות זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    12/08/2010

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת קיימות עוד אפשרויות באבחנה המבדלת.
    מומלץ לשוב לנוירולוג המטפל לקביעת המשך החלטה על בירור.
    לגבי רדימות - אין טיפול לשיפור הרדימות. במידה ומאבחנים את הגורם לתופעות ניתן לטפל בטיפול ספציפי יותר.
    במידה ומדובר בטרשת נפוצה קיימים טיפולים למניעת ארועים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו