מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת נימול בידאמא11/08/2010
שלום,
מזה שלושה ימים שאני מרגישה תחושה של נימול באצבעות היד השמאלית שלי, מדובר בנימול המורגש בעיקר בקמיצה ובאצבע שלצידה, בנוסף ישנו כאב הנמשך לאורך היד כולה עד לכתף. הכאב הוא די עמום אבל מציק מאוד.
הבוקר קמתי ללא תחושת הנימול וחשבתי שכל זה כבר מאחורי, אולם מאוחר יותר התחלתי לחוש חולשה כללית בכף היד, כך למשל קשה לי לסגור את היד חזק, או קיימת תחושה של חולשה בעת הקלדה על המחשב, כמו כן תחושת הכאב העמום לאורך כל היד נותרה בעינה.
הלכתי לרופא המשפחה אבל הוא לא ידע לכוון אותי במה יכול להיות שמדובר, ואמר לי לפנות לנוירולוג.
אולם לפני שאתחיל את כל ההליך המסובך הזה של פניה לנוירולוג, אשמח לשמוע במה יכול להיות שמדובר, האם זהו דבר קריטי המעיד על בעיה חמורה יותר? האם זה נפוץ?
האם עלי ללכת באופן בהול לבדיקת נוירולוג, או שכדאי לחכות עם זה כמה ימים כדי לראות האם זה עובר מעצמו, ואם כן אז כמה זמן לחכות?
האם כדאי לעשות בזמן ההמתנה תרגילים ליד או שדווקא להיפך כדאי להמנע מכל פעילות?
האם התופעה יכולה להעיד על חוסר בויטמין או מינרל מסויים בגוף? אם כן על איזה?
תודה רבה, מצטערת על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד דואגת.
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול וחולשה
ד''ר מאיר קסטנבאום11/08/2010במידה וקיימת נימול וחולשה מוטורית בכף היד וכאבים לאורך היד מומלץ לפנות בהקדם לנוירולוג.
יתכן ומדובר בפריצת דיסק צוארית או בעיה באזור של המקלעת העצבית הברכיאלית.
בהתאם לממצאי הבדיקה יוחלט לגבי הצורך בביצוע CT עמוד שדרה צוארי, US של המקלעת הברכיאלית או בדיקות אחרות כגון EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אמא12/08/2010קודם כל תודה רבה לך על התשובה הבהירה והמהירה.
שנית, במהלך הלילה האחרון התעוררתי לפתע, ותחושת הנימול באצבעות חלפה, אולם עדיין יש מין תחושה מוזרה ביד של חולשה ואיבוד תחושה חלקית.
עם זאת לפתע הרגשתי את אותה תחושה של חולשה קלה ואיבוד תחושה חלקי ברגל שמאל (גם היד היא בצד שמאל), התחושה המוזרה מתמקדת בעיקר בכף הרגל אולם היא משליכה באופן קל גם כלפי מעלה.
האם לדעתך אותה הסיבה שציינת בתשובתך יכולה גם לגרום לתחושה ברגל, או שהתאור שלי עכשיו משנה לגמרי את הכיוון?
אודה לתשובתך שכן הדאגות משגעות אותי,
תודה רבה,
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום12/08/2010מעורבות תלונות לגבי הרגל ויד שמאל מכוון יותר לבעיה בעמוד שדרה צוארי או בבעיה תוך מוחית מצד ימין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)