קשר בין ויטמין D למיופתיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין ויטמין D למיופתיה
    א.ח בן 33
    22/08/2010

שלום רב,

בבדיקת EMG שערכתי בשל תחושת חולשה בזרועות הידיים וברגליים נמצאה מיופתיה קלה.
    אציין כי בבדיקת דם נמצא מחסור בויטמין D, ערכים גבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID

בנוסף, אני במעקב גסטרו בשל בעיית ריפלוקס שלא נפתרת - גם עם סותרי חומצה

1.האם קיים קשר בין מחסור בויטמין D למיופתיה ?
    2. האם יש קשר בין הערכים הגבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID למיופתיה שנמצאה ?
    3 .האם קיים קשר בין ריפלוקס למיופתיה (גם ושט היא שריר , לא ?)
    3. האם ישנה בדיקה המאבחנת באופן חד משמעי את המקור למיופתיה ו/או שוללת מחלות מפחידות אחרות? (ביופסיה של השריר ?, בדיקת DNA ? )

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין ויטמין D למיופתיה

הוספת תגובה

• ויטמין D

גדי
    22/08/2010

ויטמין D יכול לעזור לטיפול במיופתיה
    גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

א.ח בן 33
    22/08/2010

מאוד מעניין.

אני כבר 4-5 חודשים עם חולשות בידיים וגם קצת ברגליים ובבדיקת דם הויטמין D שלי מאוד נמוך (49, כשהערך הנמוך התקין הוא 75 אם אני זוכר נכון).

רופא המשפחה לא מתייחס לזה כל כך, לטענתו ל95% מהאוכלוסיה יש חוסר לכן הוא שולל את הקשר בינהם. התחלתי לקחת את הויטמין, מקווה לשיפור. בינתיים נמצאה מיופתיה בבדיקת EMG. אני ממש מפחד ומודאג.

עד שיגיע התור לנוירולוג הצלחת לחזק אותי קצת...

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקלה

noname
    22/08/2010

למנהל הפורום. היו בתשובה קודמת הפניות חיוניות עבורי למאמר נוסף ולאתר ויטמין D.
    האם קרתה תקלה? אני מבקש להחזיר הפניות אלה במידת האפשר. בתודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיופתיה

ד''ר איתן אוריאל
    23/08/2010

קיימות סיבות רבות למיופתיות (מולדות,מטבוליות,דלקתיות,תרופתיות ועוד). יש צרך בבדיקה גופנית ובהתבוננות ישירה בבדיקת הEMG. יש לבצע לעיתים גם בדיקות נוספות (מדדי דלקת ונוגדנים למחלות שריר דלקתיות). לעיתים יש צורך בביופסית שריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו