מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין ויטמין D למיופתיהא.ח בן 3322/08/2010
שלום רב,
בבדיקת EMG שערכתי בשל תחושת חולשה בזרועות הידיים וברגליים נמצאה מיופתיה קלה.
אציין כי בבדיקת דם נמצא מחסור בויטמין D, ערכים גבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID
בנוסף, אני במעקב גסטרו בשל בעיית ריפלוקס שלא נפתרת - גם עם סותרי חומצה
1.האם קיים קשר בין מחסור בויטמין D למיופתיה ?
2. האם יש קשר בין הערכים הגבוהים של URIC ACID ו- FOLIC ACID למיופתיה שנמצאה ?
3 .האם קיים קשר בין ריפלוקס למיופתיה (גם ושט היא שריר , לא ?)
3. האם ישנה בדיקה המאבחנת באופן חד משמעי את המקור למיופתיה ו/או שוללת מחלות מפחידות אחרות? (ביופסיה של השריר ?, בדיקת DNA ? )
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
גדי22/08/2010ויטמין D יכול לעזור לטיפול במיופתיה
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
א.ח בן 3322/08/2010מאוד מעניין.
אני כבר 4-5 חודשים עם חולשות בידיים וגם קצת ברגליים ובבדיקת דם הויטמין D שלי מאוד נמוך (49, כשהערך הנמוך התקין הוא 75 אם אני זוכר נכון).
רופא המשפחה לא מתייחס לזה כל כך, לטענתו ל95% מהאוכלוסיה יש חוסר לכן הוא שולל את הקשר בינהם. התחלתי לקחת את הויטמין, מקווה לשיפור. בינתיים נמצאה מיופתיה בבדיקת EMG. אני ממש מפחד ומודאג.
עד שיגיע התור לנוירולוג הצלחת לחזק אותי קצת...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקלה
noname22/08/2010למנהל הפורום. היו בתשובה קודמת הפניות חיוניות עבורי למאמר נוסף ולאתר ויטמין D.
האם קרתה תקלה? אני מבקש להחזיר הפניות אלה במידת האפשר. בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיופתיה
ד''ר איתן אוריאל23/08/2010קיימות סיבות רבות למיופתיות (מולדות,מטבוליות,דלקתיות,תרופתיות ועוד). יש צרך בבדיקה גופנית ובהתבוננות ישירה בבדיקת הEMG. יש לבצע לעיתים גם בדיקות נוספות (מדדי דלקת ונוגדנים למחלות שריר דלקתיות). לעיתים יש צורך בביופסית שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)