חולשה והרדמות בידיים, לחץ בראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה והרדמות בידיים, לחץ בראש
    אלינה
    24/08/2010

שלום רב, יש לי שאלה:
    בימים האחרונים אני חשה כמעט באופן קבוע חולשה בידיים והרדמות קלה באצבעות 4 ו-5 בשתי הידיים. כמו כן, אני מרגישה לחץ קל באמצע הגב ותחושת לחץ בראש ש"מטיילת" בין רכות, עיניים, אף, אוזניים וחלקים אחרים בראש. תחושות דומות היו לי גם קודם - בעיקר בראש, והתחושה בידיים קרתה לפעמים כשהתעוררתי בלילה, וזאת תמיד במקרה שישנתי על הבטן עם ידיים מתחת לראש, והדבר תמיד היה מלווה בתחושת סחרחורת או "הרדמות" גם בראש (אני מקווה שאני מסבירה ברור). הדבר תמיד חלף עם הזמן, אך עכשיו התחושה מתמשכת. הייתי אצל רופאת משפחה, היא בדקה אותי בדיקה נוירולוגית חיצונית (אישונים, תנועות ידיים ורגלים וכו') ואמרה שהבדיקה תקינה והתופעות הן כנראה על רקע לחץ נפשי - כי סיפרתי שהייתי על סף התקף חרדה כשזה קרה בפעם האחרונה (בפעמים הקודמות לא) ושבאחריות מלאה היא אומרת שאין לי בעיה נוירולוגית.
    אני בכל זאת הייתי מעדיפה להתייעץ עם נוירולוג כי סבלתי מתופעות דומות גם קודם וללא קשר ללחץ נפשי, ולמיטב הבנתי ישנן בעיות נוירולוגיות שלא מתגלות ע"י בדיקה חיצונית.
    רציתי לשאול מהן הסיבות האפשריות לתופעות האמורות והאם אכן כדאי לי להתייעץ עם נוירולוג כמו שאני מתכוות לעשות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולשה והרדמות בידיים.

ד''ר אבי גדות
    28/08/2010

אלינה.
    לא ניתן לתת רשימת אבחנות היכולות לגרום לתופעה שאת מתארת מכיוון שלא בדקתי אותך ואין בידי את ממצאי הבדיקה הגופנית.
    ככלל הרדמות ידיים דו"צ שחולפת לאחר זמן קצר בד"כ אינה מעידה על בעיה חמורה.
    אם התופעות נמשכות הייתי כן ממליץ לפנות לייעוץ נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו