עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    שרון
    31/08/2010

שלום לרופאים,

אבי בן 56, קם הבוקר כאשר השפה שלו רדומה ואף זזה קצת הצידה וגם יד שמאל שלו.
    הוא הרגיש שהמקומות הללו רדומים ואף הרגיש עייפות גדולה.
    הרופא הפנתה אותו למיון,
    במיון עשו אקג שיצא בסדר
    בדיקות דם תקינות
    וגם סי טי

הרופא במיון אמרה שהם מאשפזים אותו לברור, אמרה שבסי טי לא רואים סימן לארוע מוחי חלילה. אך היא רואה שיש הסתיידות עורקים.

היא לא הסבירה מה זה
    אמרה שתסביר במחלקה

אשמח להסבר מה זה?
    למה זה קורה?

רקע כללי:

אבי סובל מלחץ דם גבוה, מטופל על ידי כדורים, היה משתמש באספירין מספר שנים והפסיק לפנ חודשיים בגלל המלצת רופא.
    עשה בדיקות דם לקרישה יצאו תקינות.

לפני כחודשיים היה בבית חולים עקב משהו אחר (היה יורק דם) זה קרה לו גם לפני עשר שנים ועשו לו את כל הבדיקות האפשריות והכל ברוך השם יצא תקין. לדעתם, זה נימי דם שהתפוצצו או אפילו יתכן שזה מהאף - אין להם תשובה חד משמעית, אך בעקבות האשפוז הזה לפני חודשיים הפסיק לו הרופא את האספירין והחליפו לו כדורים של לחץ דם.

אני מאוד דואגת וחוששת לו.

אנא הסבירו לי מהי הסתיידות עורקים? האם זה מסוכן? מה הטיפול?

אשמח לתשובכם
    תודה ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

שרון
    31/08/2010

עכשו הודיעה לי אמי כי אמרו במיון כי זה ארוע מוחי קל

ממה זה נובע?
    איך מונעים ארוע נוסף???

אגב, לאבי קשה מאוד להירדם בלילות.

האם יש קשר?!

אני ממש דואגת! הוא עשה הרבה בדיקותלאחרונה ולא גילו כלום.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/08/2010

תלונות על רדימות בשפה וביד שהופיעו באופן פתאומי אכן מכוונות לארוע מוחי.
    סיבות לארוע מוחי הם גורמי סיכון למחלת כלי דם במידה ויש- יתר לחץ דם, סכרת, שומנים בדם ועישון וגיל מבוגר.
    העובדה שרואים סיצמנים להסתיידות עורקים בהדמיה שעבר אומרת שקיימת מחלת כלי דם.
    מומלץ להחזיר בטיפול בנוגדי טסיות כגון אספירין או פלויקס ביצוע בדיקות כולל דופלר עורקי צואר ואקו לב ואיזון גורמי הסיכון במידה וקיימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מאיר קסטנבאום

שרון
    31/08/2010

ראשית כל אני מודה לך על התשובה המפורטת שהשבת לי.
    לאור מה שקראתי (למרות שאני לא מבינה כל כך בתחום) עושה לי הרושם כי הכדור אספרין שאבי לקח במשך תשע שנים לא קרה לו כלום והרופא בבית החולים לפני כחודשיים אמר לו להפסיק ליטול את הכדור (כי היה יורק דם וחשבו שאולי זה מזה) יתכן שהפסקת הכדור גרמה לזה.

אין לי מושגגגג
    האם אתה מקבל באופן פרטי?
    אם כן, כיצד ניתן ליצור קשר.

ושוב, תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    01/09/2010

במידה והיה חשד שאביך פיתח תופעת לוואי של אספירין שהתבטאה ברוק דמי ניתן לטפל בפלויקס.
    בכל מקרה לאחר ארוע מוחי יש לטפל בטיפול נוגד טסיות על מנת להפחית משמעותית את הסיכון לשבץ מוח נוסף.
    אני מתמחה בנוירולוגיה ועל כן איני רשאי לראות חולים מעבר לעבודתי בבי"ח איכילוב.
    אני בטוח שתוכלי למצוא נוירולוג במסגרת קופת החולים או באופן פרטי על מנת להתיעץ עימו על בעייתו של אביך ועל הטיפול המניעתי המומלץ עבורו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב, לד"ר מאיר קסטנבאום

שרון
    01/09/2010

תודה רבה לך שוב על תגובתך.
    בתשובתך רשמת על דופלר צווארי, בבית החולים היום עשו לו סי טי נוסף אך הפעם עם יוד, הם אומרים שזה יותר טוב מדופלר צווארי. האם זה נכון? או להתעקש על דופלר צווארי?

ושוב תודה רבה
    אגב, הוא קיבל את הפלויקס כפי שאמרת.

תודה, נקווה לטוב
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/09/2010

במידה ואביך עבר CTA כלומר CT של כלי הדם עם הזרקת חומר ניגוד אין טעם בביצוע דופלר עורקי צואר מפני שכלי הדם הצוארים והמוחיים מודגמים בצורה טובה מאוד בצורת הדמיה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלוםםםםםםםםםם

שרון
    02/09/2010

ממש שגעתי אותך, אך מה לעשות אנימבינה את ההסברים שלך יותר מבית החולים.
    אז לפי הסי טי עם החומר הרופאה אומרת שאין בעיה בכלי דם! הם רואים שלושה מוקדים, ייתכן אפילו שהיו ארועים שאפילו לא ידענו על כך?...... לא כל הבנתי מה זה 3 מוקדים האם זה 3 ארועים???
    כמו כן אמרה שלפי הסי טי לא רואים במפורש שהיה ארוע מוחי אלא רק לפי מה שקרה לאבא שלי הם רואים , הפה והיד....

ממש לא מובן נכון?
    כשאתה מסביר זה יותר ברור לי

אמרה שמחר יחליטו אם לעשות MRI .
    אשמח להסברך
    מקווה שזו ההתכתבות האחרונה בינינו ושיגלו כבר מה קרה....

תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלוםםםםםםםםםם

שרון
    02/09/2010

ממש שגעתי אותך, אך מה לעשות אנימבינה את ההסברים שלך יותר מבית החולים.
    אז לפי הסי טי עם החומר הרופאה אומרת שאין בעיה בכלי דם! הם רואים שלושה מוקדים, ייתכן אפילו שהיו ארועים שאפילו לא ידענו על כך?...... לא כל הבנתי מה זה 3 מוקדים האם זה 3 ארועים???
    כמו כן אמרה שלפי הסי טי לא רואים במפורש שהיה ארוע מוחי אלא רק לפי מה שקרה לאבא שלי הם רואים , הפה והיד....

ממש לא מובן נכון?
    כשאתה מסביר זה יותר ברור לי

אמרה שמחר יחליטו אם לעשות MRI .
    אשמח להסברך
    מקווה שזו ההתכתבות האחרונה בינינו ושיגלו כבר מה קרה....

תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    04/09/2010

MRI היא בדיקת הדמיה בעלת רזולוציה טובה יותר מ-CT ביכולתה לאתר ארועים מוחיים ופתולוגיות מוחיות אחרות.
    במידה ולא ברור מהקליניקה ומבדיקת ה-CT מה מקור הבעיה מומלץ להשלים בירור עם MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו