מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סליחה על האורךגל06/09/2010
ד"ר שלום רב,
אני פונה אליך לאחר שנה וחצי של ביקור אצל רופאים, בדיקות ורק החמרה של המצב ללא שום תשובות.
מחלות תורשתיות - אין רקע רפואי אישי - בן 39 ללא מחלות רקע. לא נוטל תרופות.
הפסקתי לעשן לפני שנה וחצי וביום למחרת הרגשתי חוסר יציבות אפילו בישיבה (לא בשכיבה). לאחר תקופה של שבועיים החלו כאבי ראש - כאילו משהו עוטף את הראש ולוחץ, כאב בעורף, כאב מעל המצח ועקצוצים מעל המצח והעורף.
הרופא שלח אותי לבדיקות הבאות - דם - תקין (קצת כולסטרול ושומנים). לחץ דם - 120-150/80 אמץ - תקין. אקו לב - תקין הרופא טען שאני בריא.
התופעות לא פסקו התווספה תופעה חדשה -
קשה לי לעמוד יש תחושה שאני נופל, פנים קפואות הלכתי לרופא - נשלחתי לבדיקת דופלר צווארי. התוצאה - אינטמה מעובה סימנים טרשתיים מינימאליים. הרופא טוען שסביר ואין לי כלום
עברתי רופא - הרופא החדש שלח אותי ל - CT ראש שיצא תקין. גם הוא טען שהכל בסדר ואין סיבה לדאגה רק שהמצב מחמיר כל הזמן.
פתאום לאחר 6 חודשים של תלונות החלו לי כאבים בידיים, תחושה של צריבה, שריפה כאבים באצבעות, כאבים בכפות הרגליים ובשוקיים. הייתי רגיל להתאמן כ - 3 פעמים בשבוע ומרגע שהחלו התחושות הללו אני לא מצליח לרוץ פשוט כואב לי השרירים מעין תחושות דקירה או לחילופין שהשריר נתפס. יש גם תופעות של רעד ברגליים בתנוחות מסוימות וגם הייתה תופעה של רעד בידיים כשהרמתי משקל לא כבד במיוחד. בנוסף החלו לרעוד לי שרירים בכל הגוף, שריר ליד הרקה, שרירים ברגל, שרירים בבטן שרירי פושטי היד. בידיים זה מעין תחושה של תנוע פנימית אחורה וקדימה של השריר האחורי בשאר הגוף אפשר לראות את הקפיצות.
הלכתי נוירולוג עשה את הבדיקות המצחיקות הללו שטובות רק למצב קיצון וטען שאין לי כלום.
בנוסף לתופעות האמורות היו לי מספר ימים שפשוט הפנים שלי היו אדומות ולאחר הימים הללו גדל מעין גוש שומן ליד הרקה.
הלכתי לנוירולוג אחר - שלח אותי לבדיקת EMG. הבדיקה יצאה תקינה. יש לציין שיש ימים שאני לא חש בכלום וזה גם היום שהלכתי לבדיקה. מאז הבדיקה שבוצע בחודש מאי לא חזרתי לנוירולוג כי מה יגיד לי שהכל בסדר? פשוט נמאס לי. מאז מאי יש עוד תופעה - דלדול של שריר ביד ימין שריר כופפי היד אני מעריך שעוד שרירים ביד הזו מאחר וכואב לי במפרק שאני נשען על היד ועוד כאבים שאף פעם לא חשתי ביד. בנוסף לזה יש לי כיווץ של שרירי ם לעיתים בידיים לעיתים ברגליים. יש עדיין את קפיצות השרירים אך אצלי בכל הגוף זה משהו עדין אך ביד שמאל זה כלל לא עדין פשוט כל השריר זה כאילו אני מכווץ אותו. בנוסף קשה לי לעלות מדרגות או להתחיל תנועה מישיבה להליכה.
אני פונה אליך ומבקש שלא תשלח אותי לבדיקה נוירולוגית אני אלך לבד אני רוצה ממך כיוון לאיזו מחלה, אני כמובן שלא אתפוס אותך במילה וזה לא המלצה מבחינתי האם מדובר בניוון שרירים, האם נוירופתיה האם פרקינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך
ד''ר איתן אוריאל08/09/2010כמובן שמבלי לבדוק אותך ולעבור על התיעוד הרפואי אינני יכול לקבוע אבחנה או לחלוק על רופאים שבדקו אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)