מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות חוזרות בדיבור- זקוקה לעזרהגלית24/09/2010
שלום רב,
בת 21, לפני חודשיים וחצי הופיעה אצלי הפרעה בדיבור- הדיבור נשמע בסדר אבל אני מרגישה שאני לא מדברת רגיל (משהו לא מסתדר עם הלשון בדיבור).
זה לא היה רצוף כל היום אלא בא והולך מדי פעם.
הפסקתי מיד לקחת את הכדורים הקבועים שלקחתי, שהם: גלולות-"פמינט", וכדור למעי רגיז-"מודאל".
הייתי במיון ורופאה נוירולוגית אמרה לי שזה תופעת לוואי של שימוש בכדור למעי רגיז= "מודאל". (לקחתי את הכדור במשך 8 חודשים בהתחלה 3 ביום, אחכ 2 ביום, ולבסוף 1 ביום).
קיבלתי טיפול ב"דקינט" למניעת ההשפעה של המודאל, במשך 5 ימים (2 כדורים ביום).
ההפרעה בדיבור חלפה.
חזרתי לאחר חודש לקחת גלולות-"פמינט".
עברתי בדיקת MRI מוח שיצאה תקינה.
*כעת חודשיים וחצי אחרי ההפרעה הקודמת יש לי שוב הפרעה בדיבור (כבר 4 ימים).
מה יכולה להיות הסיבה להפרעה בדיבור?
האם זה עדיין השפעה של המודאל? האם זה תופעת לוואי של נטילת גלולות?
*מאוד חשובה לי חוות דעתך בנושא. תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בדיבור
ד''ר מאיר קסטנבאום25/09/2010יש כמובן לקבל אנמנזה מלאה לגבי הפרעת הדיבור האם ההגייה לא היתה טובה או שלא הצלחת להוציא מילים כי היו חסרות לך. כמובן שבמידה והארועים נמשכים יש חשיבות לדעת האם מעורבים גם תלונות אחרות כגון חולשה בגפיים ,הרפעות תחושה, ראייה, בליעה או סחרחורת.
לא סביר שקיימות תופעת לוואי לכדור שהפסקת לקחת לפני מספר חודשים.
מומלץ לשוב לבדיקת נוירולוג ולשקול ביצוע הדמיה מוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)