הוכחת שכרות על ידי "בדיקת מאפיינים"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • הוכחת שכרות על ידי "בדיקת מאפיינים"
    דוד קולקר
    26/09/2010

    אני עורך דין במקצועי. מזה כמה שנים אני מתמסר ל"עשיית סדר" במערכת האכיפה של משטרת ישראל ובית המשפט לתעבורה - אחרי שגילית שהאכיפה נעשית בצורה כוחנית ועל סמך מידע מקצועי מוטה ושגוי גם יחד.

    לאחרונה, ובגלל שמסתבר שמכשירי המדידה של המטרה למדידת אלכוהול באויר הראות כושלים ונפסלים, ממירה המשטרה ואיתה שופט התעבורה את הביסוס של ההרשעות בהסתמכות על "בדיקת מאפיינים" בדיקה בה בוחן שוטר שאין לו כל הכשרה את הליכתו של הנהג והבאת האצבע לקצה האף ומחליט על פי זה מה מידת השכרות.
    מאחר והויכוח בבית המשפט מתבצע אך ורק על ידי הבאת ראיות, וההגיון נשאר בחוץ ככל שהדבר מדובר בדיכוי מאשמה, אני מחפש שיתוף פעוולה עם נוירולוג, שיחד עימו נראה לבית המשפט באופן פרטני בכל מקרה ומקרה מדוע המבדק המשטרתי כושל.
    הכוונה היא לחוות דעת מומחה בתשלום.
    הנושא מעניין כיוון שיש בזה כבר הרבה ניסיון בארצות הברית למשל, שם המבדקים הללו נערכים על ידי פרמדיק המודרך על ידי סט מבחנים מובנה בחוק, שמידת התקפות שלו מוכחת וגבוהה.
    ועד שאמצע עזרה מרופא, ימשיך בית המשפט להרשיע אדם בשכרות רק בגלל שהודה ששתה כוס בירה ושהשוטר דיווח כי נדף ממנו ריח אלכוהול.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שכרות

    ד''ר איתן אוריאל
    27/09/2010

    אני מציע לפנות לנוירולוג באופן אישי לצורך מתן חוות הדעת על בסיס פרטני.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו