אירוע קל או מיגרנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע קל או מיגרנה
    יפעת
    27/11/2007

שלום, אני בחורה בת 34 בריאה בדרך כלל.
    בתאריך 21.11.07 קמתי מהשינה והרגשתי חולשה וטשטוש ראיה, לא יחסתי לכך חשיבות מאחר ואני אם לשני ילדים קטנים (3,1 ) עובדת במשמרות בעבודה מאוד מלחיצה וחשבתי שמדובר בעייפות. כעבור דקה לערך טשטוש הראיה חלף. בזמן שהייתי בדרכי לעבודה כעבור 30 דקות לערך מטשטוש הראיה, החלו לי כאבי ראש חזקים מאוד (מעולם לא חוויתי כאב ראש כזה) יד שמאל שלי נרדמה ואז הפנים נרדמו, כעבור מספר שניות הרדימות התחלפה בעקצוצים ושוב היד והפנים נרדמו בשנית למספר שניות. לציין שביד שמאל נשארה תחושה של כבדות כמספר שעות וכן כאב הראש אף הוא ליווה אותי למספר שעות. לקחתי כדור אדויל וזה לא עזר, חבר מהעבודה הקפיץ אותי הביתה ואיך שהגעתי נשכבתי במיטה ולא יכולתי לקום כשעתיים מהמיטה, ביחד עם הסימפטומים שציינתי לעיל, ליוותה אותי תחושת בחילה ועייפות הרגשתי שאני לא מסוגלת לעמוד על הרגליים. הופניתי למיון שם עברתי, סיטי, LP, ובדיקות נוספות שבסופן התברר שהכול תקין.
    היום בביקורי במכון לשבץ מוחי בתל השומר, נאמר לי שהאירוע שעברתי יכול להתאים למיגרנה או לאירוע מוחי קל, לציין שמעולם לא סבלתי ממיגרנה או מכאב ראש שפגע בתפקוד שלי. לעיתים רחוקות אני סובלת מכאבי ראש קלים שכדור אקמול פותר את הבעיה.
    לציין שבעבר השתמשתי בגלולות כ- 10 שנים ולפני כשש שנים לערך הפסקתי את השימוש בגלולות ולפני כחודשיים חזרתי שוב להשתמש בגלולות למניעת היריון.
    השאלה שלי, איך אפשר לדעת מה באמת קרה לי, אירוע מוחי קל או מיגרנה והאם מיגרנה יכולה פתאום להופיע באמצע החיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע קל או מיגרנה

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    29/11/2007

אכן הבירור המיידי היה צריך לכלול CT מוח וניקור מותני כדי לשלול דמם תת עכבישי. תיאור האירוע עשוי להתאים למיגרנה, גם בגילך, אולם לא ניתן לשלול סיבות נוספות. MRI שיתבצע גם בפרוטוקול DIFUSSION עלול לסייע באבחנה. גם במידה ומדובר במיגרנה, או בשבץ, גלולות עלולות להיות מסוכנות, במיוחד בשילוב עם עישון, ומומלץ לשקול שימושבאמצעי מניעה אחרים. בנוסף עלייך להמשיך מעקב ובירור במכון הנוירולוגי בתל השומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו