מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!!!!!!אירנה28/10/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש "הרדמות קלה" ביד ימין. התופעה מלוות בכאב עמום, חולשה עד רפיון של כף היד - אני מצליחה לפתוח ולסגור את כף היד אך מרגישה שעושה זאת במאמץ קשה מהרגיל. בתחילה הרגשתי זאת במשך כמה דקות וזה עבר. אך לאחרונה התחיל לחזור עד לרמה שזה מציק לי לסירוגין במשך כמה שעות ביום.
היום לראשונה התחלתי להרגיש גם תגובה ביד השניה ואפילו בפנים, בשפתיים תחושה מוזרה. לא הייתי מגדירה את זה כהרדמות אך זה בפירוש רפיון. בידיים זה יכול לנוע החל מאצבעות וכלה במפרקים.
בדיקת EMG יצא תקינה.
האם אני בסדר?
בתודה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות
ד''ר מאיר קסטנבאום30/10/2010תופעה של רדימות/חולשה חדשה ביד ובפנים דורשת בירור.
קיימת חשיבות לצורת ההפועה של התלונות (פתאומית או הדרגתית), האזורים המעורביםף האם התופעות קבועות או מופיעות לסירוגין, האם קושרות למאמץ, האם יש גורמי סיכון למחלות כלי דם.
מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת מידע להודעה מ29.10
אירנה01/11/2010תחושת הרידום (נימול) מופיעה כל פעם באיזור אחר על יד ימין. התופעה הינה פתאומית אך כמה שניות לפניכן האני מרגישה שהיד מתקשה. זה לא קשור גם למאמץ. ההתקפים די דומים - היד מתקשה, נחלשת, מופיעים קמצ עיקצוצים וכאב עמום פנימי. זה קורה גם ביד שמאל אך לא מתפשט מעבר לכף היד.ביד ימין זה יכול להגיע כמעט עד הכתף. חשוב לציין שהתופעה אינה עוברת לאורך שעות.
לאחרונה התחלתי גם להרגיש עיקצוצים בכפות הרגליים, למרות שאיני מרגישה תחושה של נימול או הרדמות שם.
על הפנים השפתיים וחלק מהלחי אני מרגישה כמו אחרי זריקת אלחוש לטיפול בשיניים רק הרבה יותר חלש.
לעיתים אני מרגישה כאבים חלשים כמו דקירות בעמוד השדרה, ממש במרכז הגב (או שאני כבר משכנעת את עצמי שזה קורה על מנת להימנע מהמחשב האמיתית שמטרידה אותי שמדובר בגיידול בראש).
אבי עבר לפני כשנה וחצי ניתוח להסרת גידול, שהתגלה לאחר תלונות על נימול בפנים וידיים.
ממש אודה לך אם תוכל לתת לי איבחונים אפשריים (משהו להיאחז בו עד שאגיע לבירור ניורולוגי בשבוע הבא) למה זה יכול להיות. האם לגלולה למניעת הריון יש קשר לכך?
האם ייתכן שזו בעיה בעמוד השדרה, למרות שהתופעה קשורה גם לפנים?
בתודה מראש
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)