קצר חשמלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצר חשמלי
    מיקי
    29/10/2010

שלום,
    אנסה לקצר ככל שאוכל.
    עברתי ניתוח פרולקטינומה לפני מס' חודשים. ביצעתי mri לביקורת והכל תקין.
    אני מטופל ע"י אנדוקרינולוג במקביל. כרגע צורך חצי כדור של פרנידזון 5 מ"ג ביום.

מזה כחודשיים אני מרגיש סחרחורות (לאט לאט משתפר ביצעתי eng בגדול תקין) וכחודשיים ימים אני מרגיש בקדמת הראש הרגשה של "קצר חשמלי".

ביקרתי לפני חודש אצל נוירולוגית שבדקה אותי ושללה טרשת וכדומה.
    להערכתה:
    1. מדובר בהולכה עצבית מוגברת. האם מוכר לכם? מה זה?
    2. הציעה לי להשתמש בתרופות הרגעה/חרדה וללכת הרבה ברגל על מנת "לעזור" לנוירונים.

בנוסף אני מרגיש חוסר שקט, אני לא רגוע. האם יש קשר בין סוג הניתוח פרולקטינומה (הורמונים) לבין ההרגשה שציינתי?
    לא זכור לי הרגשה כזו מלפני הניתוח.

האם נתיקלתם בתופעות כאלו של אנשים שעברו ניתוח דומה לשלי?

אשמח להתייחסותכם,

תודה

יאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצר חשמלי

הוספת תגובה

• קצר חשמלי - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/10/2010

מומלץ לשאול את המנתח שטיפל בך האם תופעה זאת מוכרת לו לאחר ניתוחים דומים.
    לא ברור לי האם התופעה שאתה מרגיש (זרמים) גורמת לכאבים.
    במידה ואין תופעות נוספות והבדיקה הנוירולוגית תקינה ניתן לנסות טיפול תרופתי להקלת ההפרעה (במידה וגורמת לכאבים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצר חשמלי

קובי
    30/10/2010

התופעה של "קצר חשמלי" אינה גורמת לכאב אלא רק להרגשה לא נעימה של שניה כאשר יש הרגשה כאילו נוגעים בשקע פתוח...מקווה שהבנת את הרגשתי. ברור שהייתי מעדיף למוע אותה.
    איזו סוג תרופות מתאימות לתופעה כזו?

המנתח אמר לי כי כל תופעה הגיונית - אלו הם תופעות לוואי אחרי ניתוח. כל אדם שונה מאחר אך ברגע שבדיקת mri תקינה כל מה שנותר הוא לתת לגוף להחלים.

דר', לא ענית לי האם אתה מכיר את התופעה מנסיונך של "הולכה עצבית מוגברת" כפי שאמר לי הניורולוג? מה זה בדיוק?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצר חשמלי - תגובה

ד''ר איתן אוריאל
    02/11/2010

בודאי שאינני יכול להוסיף על אבחנה של נוירולוגית שבדקה אותך והתרשמה מבעיתך ישירות. לגבי הקשר לניתוח עליך להתיעץ עם הנוירוכירורג המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו