מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ALS קפיצות שרירים מדי פעם (ברגליים, ישבן וידיים)אורית07/11/2010
אבי אובחן לפני חצי שנה ב-ALS. מאז האבחנה אני בחרדה שזה גנטי. פתאום שמתי לב שיש לי קפיצות שרירים מדי פעם (ברגליים, ישבן וידיים), ובחודש האחרון אני סובלת מכאבים בכתפיים ובשתי הידיים לסירוגין (יש ימים שאין כאבים כלל ויש ימים שכואב מאוד). רופא המשפחה בדק אותי בדיקה נוירולוגית קצרה ואמר שהכל תקין.
ליתר ביטחון הוא שלח לבדיקות דם ראומטיות שיצאו תקינות, וגם לצילום צוואר בו התגלו שני זיזים בחוליות C5 ו- C6.
הרופא אומר שהכאבים יכולים לנבוע מהזיזים בצוואר בשילוב עם חרדה שהחלה עם האבחון של אבי, ורשם לי ארקוקסיה (כדור אחד ביום, למשך עשרה ימים). הכאבים אכן פחתו וכמעט נעלמו עם התרופה אבל חזרו עם תום נטילת הכדורים.
יש כזו סברה שבמחלת ה-ALS אין כאבים כלל אבל בקריאת חומר גיליתי שיש חולים שסבלו מכאבים בתחילת התפרצות המחלה. האם יש מקום לדאגה? האם לעשות בדיקת EMG?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון שרירים
נועם10/11/2010היי אורית.
ראשית צר לי על אביך התווידיתי למחלה זו רק בחוגדשים האחרונים
לפני 5 חודשים בערך התחלתי להרגיש קפיצת שריר מידי פעם ברגל. זה היה לאחר שהייתי בסטרס מטורף. לאחר שקראתי באינטרנט שיש קשר בין קפיצות שרירים לניוון החלו לקפוץ שרירים בכל הגוף ויש התדרדרות ...כאבים בכל הגוף רגליים ידיים צוואר ישבן כאילו כל הזמן הגוף מכווץ. האם גם לך זה קורה?
הייתי אצל נירולוג פעמיים וטען שזה לחץ לא הלכתי לעשות EMG מהחשש לגלות משהו.
אני דווקא קראתי שיש לחולי ALS התכווצויות מאוד כואבות בעיקר ברגליים ובלילה.
אלו כאבים יש לך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנועם
אורית11/11/2010אין לי התכווצויות שירים אלא כאבים בידיים. אני מחכה לתשבוה של הרופא באתר, אבל משום מה אין מענה בעל שאלות בשבוע האחרון בכלל.
האם הכאבים שלך פסקו? פחות? נשארו אותו דבר? האם מלווה אליהם חולשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
נועם11/11/2010בת כמה את? אני בת 36
יש לי כאבים שלא מוגדרים. כמו כאב שאני מאמצת את השריר כל הזמן. זה לא פסק עדיין כואב. אני לא יודעת אם זו חולשה אך קשה לי להרים דברים הידיים הזרועות והאמה כואבות. כואב לי הרגליים כאשר אני עולה במדרגות. מה הכוונה לחולשה?אני מצליחה לעשות דברים אך מלווה בכאב.
אני הכי מוטרדת מהקפיצות שרירים המורגשות כל היום בגוף כבר כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאורית
אורית12/11/2010את צריכה ללכת לנוירולוג טוב, שיבדוק שהכל תקין מבחינה נוירולוגית. לפעמים זה נובע מסטרס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)