מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה בראשיפה22/12/2010
בת 35 בריאה, פעילה, ואפילו ממש דינמית, מתמטיקאית,ובעלת זיכרון טוב מאוד.
לפני כחודש קיבלתי מכה חזקה בצידו הימני והאחורי של הראש והרגשתי ממש חבלה. אני אדם בריא וחזק, ולא ראיתי לנכון לגשת לקבל טיפול וגם לא היה דימום חיצוני.
מיד אחר כך נכנסתי לישון לאיזה 3 שעות, ומאז שקמתי ועד היום אני מרגישה שנפגע משהו בתודעה שלי,- כאילו שאני ישנה גם כשאני ערה. וכשאני ישנה אני "שוקעת" כל כך עמוק, שלפעמים מנסים להעיר אותי, אני שומעת אותם, אבל לא מסוגלת להתעורר.
אני כאילו "מהופנטת". בקושי הולכת, לא מרגישה צורך לאכול, קשה לי להתמצא, לא מצליחה להתרכז ולבצע פעולות פשוטות כמו חישוב פעולת כפל, חשיבה מורכבת, נהיגה. וכל היום ממש מתאמצת להישאר עירנית.
6 ימים לאחר המכה, נוירולוגית בדקה אותי ואמרה שאין שיתוקים או בעיות חיצוניות. (מסיבות שלא אפרט כאן, אין באפשרותי לבצע בדיקות הדמיה כגון CT או MRI ).
אני סובלת מאוד, והסובבים אותי סובלים איתי, וזה כבר מחמיר מיום ליום, ה"עירפול" ההכרתי הזה.
השאלה-
האם זה יעבור? או שבגלל השינה מיד לאחר המכה הראש "שקע" בתרדמת מסוימת?
האם יש סוג של בדיקות דם שמאבחנות חוסר בחומרים במוח שאחראים על התחום הקוגניטיבי?
אודה לך על תשובתך המפורטת,
יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בראש - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010יפה שלום,
פגיעת ראש קלה יכולה בהחלט לגרום לבעיות לא קטנות בתפקוד גם אם "אין סימנים נוירולוגיים בולטים" ואפילו אם אין ממצאים בהדמיה (CT או MRI).
אין בדיקת דם, הבדיקה שיכולה לעזור בהערכת נזק מבני למוח - זה MRI.
אני לא יכול לענות על שאלתך "האם זה יעבור?".
אם המצב מחמיר אני ממליץ להיבדק במסגרת שמתמצאת בשיקום פגיעת ראש (מרפאות שיקום מוחי במרכזי שיקום). תוצאות הבדיקה יכולות לכוון ולתת תשובות.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)