Encephalitis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Encephalitis
    אורנה
    26/12/2010

שלום,
    לפני כחצי שנה חליתי ב- Encephalitis
    אושפזתי למשך שבועיים במחלקה הנוירולוגית ולאחר מכן חודש נוסף בשיקום.
    בעת המחלה היתה לי בצקת שבבדיקת MRI לאחר 3 חודשים נמצא שנעלמה.
    בעקבות הדלקת נפגעתי מבחינה מוטורית וכן אי יכולת להטיל שתן עקב פגיעה בעמוד השדרה. מבחינה קוגניטיבית אין שום בעיה.
    למזלי, חזרתי לתפקוד מלא מבחינה מוטורית, אני הולכת ומתפקדת ללא עזרים, נותנת שתן אך יש בעיה של דחיפות ותכיפות ואי יכולת להתאפק. (מטופלת מול אורולוג)
    היום, מתעוררת כל בוקר עם כאבים ברגליים שחולפים לאחר מספר דקות, בנוסף לאחר ישיבה ממושכת בקושי מצליחה לעמוד על הרגליים אך כאמור, חולף תוך שניות.

שאלותי:
    האם הכאבים יחלפו בשלב כלשהו או שעליי לחיות איתם?
    מאחר ולא ידוע מה גרם לדלקת, ממה עלי להזהר? האם ניתן היה למנוע?
    האם יכול לחזור?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Encephalitis

הוספת תגובה

• Encephalitis - תגובה

ד''ר יולי טרגר
    27/12/2010

שלום אורנה,
    לאחר מחלה קשה ותהליך שיקומי ארוך הרבה חולים מתלוננים על עייפות וכאבים ברגליים. באופן יחסי את מאמצת את הרגליים הרבה יותר בהשוואה למצב לפני המחלה וזה גורם לעייפות וכאבי שרירים. התופעה ברוב המקרים הולכת ומשתפרת עם הזמן. מאוד חשוב לחזור בהדרגה לפעילות כללית ולהתחיל להיכנס גם לתוכנית הדרגתית של פעילות גופנית מתונה.
    באופן כללי אם לא ידוע מה גרם לדלקת לא ניתן להגדיר דרכי מניעה ולתת המלצות מדויקות ממה להיזהר.
    תחזרי בהדרגה למסלול החיים שלך ותמשיכי קדימה... נקווה שכל הצרות הבריאותיות שלך מאחוריך.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Encephalitis

אורנה
    28/12/2010

תודה רבה על תשובתך
    גם אני מקווה שכל הבעיות מאחורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו