מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף כלשהו... מה זה? עזרה!!בילי07/02/2011
ד"ר שלום,
לפני כשבוע כשעה אחרי שקמתי משינה ,ישבתי על המחשב והרגשתי שיד ימין שלי חסרה תחושה, כאילו נרדמה ואין בה תחושה מלאה, אחרי כמה דקות התופעה עברה ללשון, הלשון הרגישה לי גם כאילו רדומה, חסרת תחושה כמו היד, ניסיתי להרגע וקצת לפני שעליתי לרופא ניסיתי לקרוא משהו על צג המחשב, המילים היו ניראות לי מוכרות אבל שניסיתי לקרוא אותן לא הצלחתי להרכיב את המשפט זה הלחיץ אותי ממש ושניסיתי לדבר בטלפון ולהסביר מה אני מרגישה, ידעתי מה אני רוצה לומר, המשפט התחבירי היה לי בראש אבל יצא במילים ללא קשר תחבירי. עליתי לרופא שישר שאל אותי איך קוראים לי ואיזה יום היום וראה שהכל בסדר. היה לי באותו הרגע לחץ קטן בראש (אפילו לא כאב ראש) רק שחזרתי הביתה התחיל הכאב ראש להיות חזק יותר. הרופא איבחן התקף מיגרני מסוים ושלח לבדיקת עורקי צוואר וסי טי שיצאו תקינים. אחרי שישנתי הכאב ראש עבר . חוסר הקריאה והדיבור היו למשך אולי 5 דקות. ויש לציין כי בעבר לפני כ9 שנים הייתי סובלת ממגרנות אך התסמינים של לפני התקף היו שונים, חצי גוף היה כאילו מטשטש לי, לא הייתי רואה טוב והייתי מקיאה וזה לא היה עובר עד שהייתי ישנה בחדר חשוך. גם אז הסי טי ראש יצא תקין ופשוט הפסקתי עם סוכריות מנטה מסוימות שהייתי אוכלת , ומאז לא היה לי מיגרנה. הלחץ בראש לאחר השינה שקמים ממצב ישיבה לעמידה למשל היה ממש זהה לפעם, אחרי התקף מיגרנה שהיה לי. האם זה זה? האם עליי לבדוק את עצמי באמצעים אחרים כמו אמ אר איי ולהתעקש להפנייה לניורולוג? מה לעשות? זה היה ממש מלחיץ , לא שלטתי בגוף שלי וזה בחיים לא קרה לי. אשמח לתשובה. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף כלשהו... מה זה? עזרה!! - תגובה
ד''ר יולי טרגר09/02/2011בילי שלום,
כן התחושה ממש מלחיצה (אני יכול להבין אותך כי היו לי התקפי מיגרנה דומים מאוד במשך שנים). זה בהחלט מאוד מתאים למיגרנה קלאסית.
בדיקות נוספות כנראה לא יעזרו.
אם ההתקפים ימשיכו ויהיה שכיחים, כדאי לפנות לנוירולוג ולשקול טיפול מונע. אם זה יהיה פעם בה, אפשר לחיות אם זה ולהיות פחות בלחץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ושאלה קטנה נוספת
בילי09/02/2011האם אז ניתן לומר שהמגרנה חזרה לי אחרי 9 שנים בערך שלא חוויתי התקף שכזה? רק שהתסמינים השתנו מטשטוש של חצי גוף והקאות (בעבר) לאיברים שנרדמים וחוסר יכולת לקרוא ולדבר למס' דקות? מה יכול להיות שעורר את זה אחרי שכביכול איתרנו את הגורם בעבר- סוכריות מנטה, מהן אני נמנעת עד היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות ושאלה קטנה נוספת - תגובה
ד''ר יולי טרגר10/02/2011זה יכול להיות ואני לא יודע למה. התקפים גם יכולים להיות שונים מפעם לפעם.
לי התקפים חזרו אחרי הפסקה של כמעט 20 שנה.
ברוב המקרים לא ניתן לזהות את הגורם. אני לא היתי ממליץ לך לחזור לאכול סוכריות מנטה, אך אני לא בטוח שזה רלוונטי היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)