מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש לא פוסקים כבר שבועיוסי17/03/2011
אני כבן 32 ללא עבר של מגרנות (אמי סובלת ממגרנות)
לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה מוזרה שלפעמים הייתי מרגיש את אותה הרגשה הרגשה כמרגישים כאשר קמים מהר (סוג של כמו ירידת לחץ דם למוח) כאשר הייתי מוריד את הראש, או כאשר הייתי מרים אותו עם הזזה הצידה כדי להתגלח בצוואר.
זה לא כל כך הפריע לי... לפני כמה שבועות הייתי מצונן טיפה, ואז הגודש באף גרם לכך שהרגשתי את אותה הרגשה בכל פעם שהורדתי את הראש והגודש הפעיל לחץ.
לפני כשבוע התחילו לי צפצופים חזקים בשתי האוזניים, וכמעט בכל פעם שאני מזיז את הראש ימינה או שמאלה או מוריד אותו כלפי מטה, אני מרגיש את אותה ההרגשה ובנוסף שומע רצף של כ3-6 צפצופים חזקים עוד יותר.
בהתחלה בבוקר הייתי מרגיש טוב ורק בהמשך היום הצפצופים ואיתם גם כאבי ראש היו מתחילים.
ב-4 הימים האחרונים, אני כבר מתעורר עם הצפצופים והכאבים כבר בבוקר, וכאבי הראש רק מתחזקים במשך היום.
ביומיים האחרונים מלווה לזה גם תחושת אי נוחות בבטן (המלווה לפעמים בשלשולים... הבנתי שלפעמים כאבי ראש חזקים יכולים לגרום לזה).
ניסיתי נורופן ג'ל, אופטלגין טיפות וגם אקסידול (בלעתי 2 טבליות אחרי האוכל).
לא היתה שום הקלה בכאבים.
אתמול הייתה במר"ם (שם רשמו לי את האופטלגין והאקסידול), לחץ הדם והדופק היו תקינים.
טמפרטורת הגוף הינה 36.0 (אתמול) ו 35.9 (היום).
אני מרגיש את הכאבים החזקים כלחץ בעיקר מאיזור הרקות וטיפה גם מאחור (איזור החיבור עם הצוואר).
עד לאחרונה נטלתי פאקסט 20מ"ג במשך כחצי שנה (והמינון הוגדל ל30 מ"ג שאותם נטלתי למשך כ-10 ימים), כטיפול בשפיכה מוקדמת.
לפי כשבועיים הפסקתי לגמרי עם הכדורים (ראיתי שהם לא עוזרים, גם לאחר הגדלת המינון, ויום אחד שכחתי לקחת, ומשם כבר הגעתי למצב שאני לא לוקח יותר), כלומר לא הפסקתי בהדרגה אלא בבת אחת.
כמו כן, אני עובד הרבה מול מחשב, ואני סובל בכאבים בצוואר (צוואר תפוס בדרך כלל, וכנראה נזק לחוליות... הרבה פעמים אני שומע קליקים מהצוואר).
גרתי ב-3 השנים האחרונות בתוך יחידות דיור הנמצאות במרתפים.
רק בשנה האחרונה ביצעתי בדיקת ראדון בדירה ששהיתי בה בשנה האחרונה (בדירה הקודמת לא ביצעתי בדיקה), והבדיקה יצאה תקינה... (כחצי מערך המקסימאלי שמותר, כלומר בדירה היה כ-115 בקרל כאשר החלונות היו פתוחים... ותמיד השארנו אותם פתוחים).
הסיבה שרשמתי את כל הנתונים הנ"ל הן שחששתי שהסיבות לכאב הראש ולצפצופים הן:
1) תסמיני גמילה מהפאקסט שהופיעו כשבוע לאחר שהפסקתי להשתמש בו.
2) לחץ על העצב בצוואר שגורם לצפצופים ולכאבי ראש
3) גידול בראש (אולי סרטני) הלוחץ על עצב או על אזורים מסויימים במוח (יכול לנבוע מחשיפה לראדון).
אשמח לחוות דעת מוקדם ככל האפשר.
אני מתכוון ללכת לרופא משפחה תוך יום יומיים כדי לקבל הפניות לבדיקות שונות, ולכן אשמח אם תתנו תציעו בדיקות שונות או למי לפנות.
ד"א בבדיקה שנעשתה לי אתמול נבדקו אישונים, רפלקסים במרפקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יוסי17/03/2011ד"א בבדיקה שנעשתה לי אתמול נבדקו אישונים, רפלקסים במרפקים... ובברכיים.
הרופא שבדק אותי אמר שתוצאות הבדיקה סבירות (אין לי מושג מה זה אומר).
הוא גם בדק את האוזניים ולא מצא שום דבר חשוד.
אין לחץ או כאב מאיזור המצח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש לא פוסקים כבר שבוע - תגובה
אייל קליין17/03/2011כדאי לפנות גם לאורטופד כדי להעריך האם מקור כאבי הראש מהצוואר ובמקביל גם לרופא המשפחה ולנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)