חוסר הבחנה בין מציאות לדמיון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר הבחנה בין מציאות לדמיון?
    קארין
    12/04/2011

שלום רב,

סבתי אישה בת 80 אשר חיה לבדה מזה שנים. באופן כללי בריאה אך סובלת מבעיות לחץ דם, בעיות שמיעה, אוסטופורוזיס וזהו פחות או יותר. לאחרונה התחילה להגיד דברים מוזרים כאשר צופה בטלוויזיה כדוגמת "הקריין מסתכל עליי, הוא רואה כשאני אוכלת או צוחקת" ודברים בסגנון זה. היא אמרה זאת לא פעם ולא פעמיים גם לשאר הדודים שלי וזה בא לידי ביטוי בתקופה האחרונה. האם דבר זה אמור להדאיג? מה זה אומר? קבענו לה תור לנוירולוג בכל מקרה אבל מאוד אשמח לעצתך ועזרתך כיצד להתנהג כשהיא אומרת דברים אלו.
    תודה רבה,
    קארין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר הבחנה בין מציאות לדמיון? - תגובה

אייל קליין
    16/04/2011

בנוסף לנוירולוג יש לפנות גם לפסיכוגריאטר על מנת לקבל תמונת מצב שלמה לגבי מצבה הקוגניטיבי של סבתך. בכל מקרה באופן אישי לא הייתי מעמת אותה יותר מידי עם האמירות האלה על מנת לא להכניס אותה למצב של מתח וחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלנו ככה התחילה דמנציה

ליאורה
    26/05/2011

סבתא שלי התנהגה ככה בדיוק קצת לפני שגילו אצלה דמנציה... שתי מטפלות סיעודיות שהיא חיה איתן שמו לב לזה ( אנחנו גרים רחוק) ומאז שהיא אובחנה היא מטופלת בכדורים מצויינים והמצב שלה פחות או יותר בסדר. מציעה לך לבדוק. עדיף לברר מאשר סתם 'להירגע' שזה לא נראה 'רציני' ושהמצב יידרדר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו