שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    מרים
    09/05/2011

אבי בן 68 סובל מסוכרת, לב ודלקת פרקים - סובל למעלה משבועיים מכאבים עזים באוזן שמאל וגרון ללא הפוגה, אין דלקת ובכל זאת נטל אנטיביוטיקה בעצת רופא לפחות 5 ימים ללא שיפור. לפני יומיים בשל המשך הכאבים העזים הופנה למיון כדי לשלול חלילה דימום או גידול בראש. הCT ראש חזר תקין לדברי הנוירולוגית על אף שבבדיקת שרירי פנים נצפה רפיון קל מאד בחיוך בצד שמאל. בינתיים לאחר בדיקת הCT (ואולי בעקבותיה) עבר אירוע לבבי ואושפז במחלקה הקרדיולוגית. היום אמר שמרגיש טשטוש בראיה אך הרופאה התורנית (להזכיר מקרדיולוגיה) לא ייחסה לכך חשיבות מרובה. אני רואה שאבי אינו כתמול שלשום, חלש מאד - אף הוא מעיד על עצמו שמשהו קרה אך אינו יודע מה. מה עוד אפשר לבדוק? האם ייתכן שמדובר בדלקת עורק הרקה שלפי הבנתי אינה נראית בבדיקת סיטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    12/05/2011

נראי לי שיש כמה דברים בשאלה שלך שצריכים התיחסות. אני אתחיל עם הכאב:
    1. לגבי הכאבים באוזן שמאל וגרון - יש כמה דברים יכולים לגרום לכך: צריך בדיקה מקיפה ע"י רופא אף אוזן גרון כדי למקם את הבעיה וגם לבדוק האם יש ירידה בשמיעה וטיב הפגיעה אם יש.
    2. במידה ואין ממצא לא תקין אצל רופא א'א'ג', אז כדי גם בדיקת רופא פה ולסת בשאלה של דלקת ב- temporomandibular joint (מפרק בלסת).
    3. מבחינת בעיות נוירולוגיות: יכול להיות שמדובר בכאב נוירופתי. יכול להיות ששמעתם על trigeminal neuralgia, יש גם תסמונת דומה אך הרבה יותר נדירה שמערב עצב קראנילאי אחר וגורם לכאב באוזן. הכאב בד"כ חזק מאוד ובלתי נסבל. שם התסמונת הוא: glossopharyngeal neuralgia. במחשבה על כך כדי לעשות הדמיה נוספת מדויקת יותר מ- CT ראש. אני ממליץ MRI מוח ו- MRA (באותו זמן של MRI מוח מזריקים חומר ניגוד גדוליניום כדי להדגים את העורקים של המוח). כדי להתיעץ עם נוירולוג לגבי אפשרות הזאת וכן להתחיל טיפול (יש כמה אופציות של תרופות נגד כאב נויראלגי / נוירופאתי). עוד מחשבה - אם יש רפיון בחיוך (לא חייך) אז זה מוביל את האבחנה לכיוון אחר. שיתוק של עצב הפנים מאופין בהתחלה בכאב באוזן בתור אחד הסימפטומים הראשונים. בד"כ יש גם קושי לסגור את העיניים. חשוב שרופא א'א'ג' ונוירולוג יתיחס לאופציה הזאת ואם מסכימים שיש חולשה בפנים (באותו צד של הכאב) לשקול טיפול כמה שאפשר מוקדם על מנת להפחית סיבוכים הקשורים לאבחנה. לציין שגם בלי טיפול (סטרואידים וטיפול אנטיויראלי - כדורים) בד"כ מחלימים באופן כמעט מלא.
    עכשיו לגבי טשטוש ראיה, לפי מה שאת אומרת זה קורה רק לאחר שאושפז עם שבץ מוחי. אני לא יודע כמה רחב הנזק של האירוע או האם יש הפרעות קצב אבל יכול להיות שיש נפילות של ל"ד שגורם לטשטוש או שזה קשור לתרופות שהוא מקבל. בכל מקרה בדיקת נוירולוג ו/או רופא עיניים ומעקב צמוד על ל"ד חשוב.
    לגבי אופציה של דלקת עורק הרקה: זה כן גורם לכאב אבל בד"כ לא ממוקם באוזן. והפרעות ראיה מתחילות בעין אחד - לכן נשמע פחות סביר אבל חשוב לשקול את האופציה. פספוס באבחנה הזאת יכול לגרום לנזק בלתי הפיך בראיה. מצד שני בדיקות דם שמראות דלקת קרוב לוודאי יהיו גבוהות מהרגיל בגלל המצב החריף לאחר אירוע לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מרים
    12/05/2011

תודה רבה על התגובה המפורטת, מעבדת נתונים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו