מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מתמשכתאור13/05/2011
שלום ד"ר.אני בן 29 בריא ללא מחלות או תרופות קבועת.
מזה כ-4 שנים יש לי תופעות של תנועת שרירים לא רצונית,מן קפיצות או רעד למספר שניות של שרירים.התופעה מרחשת בכל חלקי הגוף.
ערכתי מספר פעמים בדיקות דם מקיפות ביותר,בדיקה ע"י נוירולוג,בדיקת EMG ובדיקת
EEG.כל הבדיקות יצאו תקינות.
לאור זאת,הופנתי לפסיכיאטר שקבע שמדובר כנראה בתופעה המוחמרת בעקבות חרדה.
נרשם לי כדורים נוגדי חרדה(ציפרלקס ולאחר מכן ויאפקס)עד למינונים המקסימליים אותם אני לוקח מספר חודשים ללא שיפור בתופעה.
1. היות ואין תגובה לכדורים,האם יתכן שמדובר בכל זאת בבעיה/מחלה על רקע נוירולוגי ולא על רקע חרדתי?
2.האם נדרש לפי דעתך בירור נוירולוגי מעמיק יותר כמו CT או MRI/בדיקות ספציפיות נוספות?
3.האם ידוע שתוסף מגנזיום עוזר במקרים כאלו למרות שרמתו בבדיקת הדם תקינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מתמשכת - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן14/05/2011קודם כל, למרות שהסימפטומים שאתה מתאר יכולים להיגרם מבעיה נוירולוגית, היות ובדיקות EMG ו- EEG תקינות, הסבירות נמוכה. יכולל היות שהסימפטום בשפה הנוירולוגית הואמיוקלונוס או פסיקולציות, אבל זה רק מתאר את הסימפטום ולא נותן את האבחנה או את הגורם לבעיה.
בכל מקרה, שום דבר בחיים לא 100% וכך גם ברפואה. לכן הייתי ממליץ על ביצוע EMG שוב בגלל המשך הקפיצות. הייתי הגם ממליץ על EEG נוסף, אך כדי להעלות את רגישות הבדיקה אני ממליץ לעשותה בחסך (חוסר) שינה.
אני מניח שעברת בדיקה פיזיקלית מקיפה ע"י נוירולוג מומחה. תקן אותי אם אני טועה.
לגבי מגנזיום - כדאי לבדוק את הרמות בדם וגם את רמות הסידן (קלציום). גם אם רמת המגנזיום תקינה אפשר לתת תוספת במינון קטן, דבר אולי יעזור בהפחתת הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)