כאב ראש 24.7 כבר מעל 12 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ראש 24.7 כבר מעל 12 שנים
    אור
    13/05/2011

אני בן 17 ומאזור גיל 5 התחילו לי כאבי ראש כבר יותר מ12 שנים שיש לי 24.7 כאב ראש זה לא מפסיק או לוקח הפסקה פשוט כאבי ראש נון-סטופ בין אם אני נח {לא נרדם רק שוכב במיטה} רץ יושב אוכל שותה בוקר צהריים ערב.... עד אזור גיל 12 היו התקפים לעיתים מאוד קרובות שכללו כאבי עיניים חזקים מ-א-ו-ד ובגיל 5-8 הם כללו גם הקאות כיום ההתקפים הם לעיתים רחוקות מאוד וכאבי העיניים לעתים רחוקות אף יותר אני ישן מסודר אוכל מסודר אבל זה לא עובר.... לא הייתה לי שנייה מגיל 5 בלי כאב ראש בתור נוירולוגים אולי תוכלו לעזור לי להבין למה הכאב ראש לא מפסיק אפילו לשנייה

-עשיתי בדיקת CT באיזור גיל 13 והכל תקין 100% אין שום בעיה
    -כאב הראש נמצא (בעוצמה 1-10) באזור 1-2 כ-ל הזמן
    -התפרצויות בעיקר כשחם מאוד או קר מאוד והם בין 7-9
    -הראש כואב בחלק העליון {כל החלק העליון גם ימין גם שמאל ומאחור}

אז אם הכל תקין ואני אוכל מסודר שותה מספיק ישן מסודר ומספיק אז איפה הבעיה ולמה זה לא מפסיק??
    -תודה לעוזרים / עוזר ואם אפשר הסבר מעמיק בצורה שאבין
    כמו כן מעניין אותי לדעת אם ישנם אנשים נוספים הסובלים מאותם בעיה ומה הם עושים בנידון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש 24.7 כבר מעל 12 שנים

הוספת תגובה

• תיקונים לשאלה....

אור
    13/05/2011

באותם בעיה = באותה בעיה

התפרצויות בעוצמה 7-9 {בסולם 1-10}

כיום גם בעת כאב ראש בעוצמה 9 אני מתפקד רגיל למרות הכאב בעבר לא יכולתי לעשות כלום פשוט הלכתי לישון

-ישנם פעמים שאני לא יכול לישון כיוון שאם אני מניח את הראש על המיטה ועוצם עיניים {בין באור בין בחושך} הכאב ראש מתחזק ואני לא יכול לישון....
    מה אני עושה?? פשוט ממשיך את היום עד למצב שאני מאוד עייף ואז העייפות גוברת על כאב הראש ואני נרדם אבל זה כבר מאוחר באיזור חצות ואף אחרי .....
    בבוקר כשאני קם הכאב ראש הכי חלש אבל כמה דקות לאחר מכן הוא חוזר לעוצמה 1-2 והיום שוב מתחיל עם כאב ראש כל היום...
    -התפרצות כיום באיזור של פעם בשבוע / שבועיים
    נא לשים לב שהבעיה היא כאב הראש שלא פוסק ולא ההתפרצויות
    (רק נותן פרטים כדי שבתגובה הבאה כבר תהיה תשובה מספקת ולא "נפתח דיון")

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקונים לשאלה.... - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    14/05/2011

שלום,
    לפי תיאורך, יכול להיות שאתה סובל ממיגרנות משני סוגים: גם מסוג התקפי מיגרנה וגם מסוג מיגרנה כרונית. כדאי להתייעץ עם נוירולוג במסגרת מרפאת כאב ראש.
    לדעתי צריך להתייחס:
    (א) להרגלי חיים (דבר שייתכן כי אתה כבר עושה אבל יכול להיות שיש עוד דברים שאפשר לנסות כגון: הפסקת עישון אם רלוונטי, הפסקת מאכלים מסוימים),
    (ב) טיפול תרופתי הן בזמן התקף והן מניעתי (צריך פירוט מדויק על התרופות שאתה משתמש בהן כעת)
    (ג) לשקול בירור נוסף: יש מקרים נדירים מאוד שיש מחלה בכלי הדם מסיבה גנטית או מסיבה הקשורה לנוגדנים מסוימים / רקמת חיבור שגורמת למיגרנות. הנוירולוג יזדקק גם למידע על קרובי המשפחה כי זה אולי יעזור בהחלטה על האבחנה ו/או על הבירור המומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א

אור
    21/05/2011

אני לא מעשן או שותה או כל דבר בסגנון לאבא שלי יש אותו דבר בדיוק ובהרבה מהמקרים כאבים גם בעיניים ...{לי הכאבים בעיניים לעיתים רחוקות יותר מאשר לו}

אז לפי הנתונים זה מחלה גנטית??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    23/05/2011

טוב מאוד שאתה לא מעשן. עצם עובדה שגם אביך סובל מכאבים דומים חשוב אבל לא מבטל מה שאמרתי קודם. בהחלט יש מחלות נדירות שיש קשר גנטי / ותורשתי (לא אותו דבר) חזק מאוד - חלקם קשורים למחלות בכלי הדם לפי שציינתי קודם. דבר נוסף יש הרבה מחלות נפוצות (דוגמא טובה זה יתר לחץ דם או מחלת לב איסכמית) שיש כנראה מרכיב קנטי אך המרכיב לא חזק ומדובר במקבץ של הרבה גנים (שרובם טרם גילו אותם). קרוב לוודאי מגרינה היא מחלה גנטית מסוג השני וזה ידוע שיש נטיה משפחתית (שמעיד על מרכיב גנטי). אני מצטער שהתשובה מורכבת אבל ככה המצב, אנחנו (החוקרים בתחום) עדיין לומדים על הרבה מחלות כולל מחלות די נפוצות כמה מגרינה.מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים

אור
    22/05/2011

עכשיו אני נזכר שלפני כחצי שנה נתנו לי כדורים שצריך כל יום לקחת כדור בבוקר או בערב חבילה של 30 כדורים ל30 ימים לקחתי ולא השתנה שום דבר אז ההורים שלי אמרו שהרופאים לא רציניים וסתם זורקים תרופות וירדתי מזה...

לצו ראשון הייתי עם נוירולוגית והיא נתנה לי אותם....

ואיפה עושים את הבדיקה הזאת לראות אם זאת המחלה הגנטית בכלי הדם?
    ומה עושים אם זאת כן המחלה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    23/05/2011

שלום,
    דבר ראשון זה להתיעץ אם רופא משפחה שלך. יכול להיות ש(ת)ימליץ על בדיקה נוירולוגית גם לפני שמתחילים אם לעשות עוד בדיקות. מצד אחד חשוב להיבדק, מצד שני לא כדאי לעשות רשימה ארוכה של בדיקות אם הן מיותרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו