מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרימת דם למוח .שימחה15/05/2011
ד"ר שלום .
אני בת 16וסובלת מלחץ תוך גולגולתי, עברתי פעמיים ניקור מותני ואני מטופלת באורמוקס פעמיים ביום .
עברתי שתי צילומי לפני חודש CT וMRI חשבו שיש לי כריש דם אך זה נשלל פעמיים .
הכאבים של הלחץ התוך גולגולתי עברו אחרי שעשיתי שוב את הניקור ולקחתי את כדורי האורמוקס..
אך עדיין יש לי כאב בצד ימין של הראש במקום מאד ספציפי,הכאב ממש חד ופתאומי הוא פשוט מגיע בלי התראה נמשך לכמה שניות ומפסיק . ככה זה יכול להמשך עד 10 פעמים ביום . הרופאים אמרו שזה תופעה הנקראת טנשן הדנקס אבל קראתי על זה המון ולפי מה שמתואר הכאב טנשן הדנקס בכלל לא תואם את הכאב שלי.
בנוסף אני מטופלת אצל כירופרקט והוא אמר שבצד אחד של הראש(הצד שכואב לי)כמעט והדם לא זורם לי וחלק מהטיפול שלו זה לסדר את זה..עברתי אצלו איזה 5 טיפולים ולא חל אצלי שום שינוי בכאבי הראש הנוראיים .
אז רציתי לדעת מה דעתך מה אתה חושב ,מה זה כבר יכול להיות..האם מאי ספיקת דם למוח יכול לכאוב בצורה כזאת..ואם כן איך מטפלים בזה ?!
תודה רבה , שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם למוח . - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן15/05/2011שלום,
את שואלת שאלות מאוד חשובות. קודם כל עצם העובדה ש- MRI מוח תקין, תומכת באבחנה שקיבלת ושאכן לא מדובר במחלה רצינית היכולה להפריע לכלי הדם התוך גולגולתיים. את אומרת ששללו פקקת בווריד, זה אומר לי שכנראה עשו MRV (MR של הורידים של המוח בעזרת הזרקת חומר ניגוד), אם זה כך - אז מצוין.
כנראה שהרופאים הורידו לך את הלחץ התוך גולגולתי - עם דיקורים מותניים ועם אורמוקס. זה מאוד חשוב על מנת להפחית את הסיכון להפרעה בעצב הראיה שיכול להשפיע על חדות הראיה ועל שדה הראיה, זה גם אמור להפחית את כאבי הראש שלך.
אם עדיין יש לך כאבי ראש או שהכאב אחר וכאשר עושים דיקור מותני הלחץ הנמדד לא מוגבר אז, נכון, אני מסכים עם מה שאמרו לך שזה לא קשור ללחץ תוך גולגולתי ואולי כן קשור למתח או תגובה רגשית מסוימת. כמובן חלק מהסיפור יכול להיות שהבדיקות (חלקן לא כל כך נעימות!) די מפחידות ולא פלא אם עדיין יש סימפטומים מסוימים. לדעתי אין דאגה וקרוב לוודאי שעם הזמן הכל יעבור. אבל חשוב מאד לציין שאפילו אם הכל עובר את חייבת להמשיך עם מעקב רפואי הדוק - בעיקר עם רופא עיניים, או יותר טוב רופא נוירו-אופתלמולוג (יחד עם בדיקות שדה ראיה וחדות ראיה חוזרות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..
שימחה15/05/2011עשו לי ניקור מותני בפעם השנייה כי הלחץ התוך גולגולתי עלה שוב מכוון שלא לקחתי את הכדורים אז כשמדדו לי את הלחץ בגב הוא כן היה גבוה ...
עכשיו אין לי את הכאבים שהיו לי עקב הלחץ התוך גולגולתי..
אבל כאבים אחרים יש לי והם כבר קיימים לפחות שנה, מאז שעעשיתי את הדיקור הראשון ..יכול להיות שזה סמפטום אבל האם סמפטומים יכולים להמשך שנה שלמה ?
בקשר לאי ספיקת דם למוח זה משהו שרואים בצילום ?
כי את זה אמר רק הכירופרקט ..
שוב תודה רבה רבה , שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .. - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן15/05/2011אני מבין את שאלתך. אם עשית MRV - שזה MRI שגם בודק את הוורידים / כלי דם במוח אז אם זה תקין מבחנתי אין לך בעיה בשרימת הדם הבמוח. לגבי מה שהכירופראקט אומר, לצערי אני לא יכול ממש להגיד מה בדיוק זה אומר. אני לא יודע איך הוא בודק זרימת הדם בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)