בעיית ריכוז קשה-לבדוק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית ריכוז קשה-לבדוק?
    עדי
    26/05/2011

שלום,
    אני בת 23, סטודנטית, ובשנה האחרונה מרגישה שיכולת הריכוז שלי הולכת ויורדת באופן משמעותי. חשוב לי לציין שהלימודים לא מלחיצים אותי, אך לכל המבחנים בשנה האחרונה היה לי מאד קשה לשבת וללמוד.

כל החיים, כשאני כבר יושבת ללמוד, אחרי חצי שעה אני חייבת הפסקה,
    בתקופה האחרונה, אני לא מצליחה להתרכז יותר מחמש דקות בקריאה מהחומר, וחייבת לעצור לפחות לחמש דקות לפני שאני מצליחה להתרכז שוב, גם כשהחומר פשוט מאד ומעניין אותי.

שוב, אין אווירה של לחץ סביב הלימודים, אבל זה כבר הפך להיות מטריד מאד.
    במיוחד כי אני נחשבת ומאובחנת לחכמה מעל הממוצע, ותמיד הסתדרתי עם למידות של חצי שעה, והפסקות, ועכשיו אני לא מצליחה לקרוא יותר מ3 דפים ברצף.
    מלחיץ אותי שלאחרונה גם כשאני קוראת ספר קריאה- שבעבר קראתי ברצף לאורך שעות, אני כיום לא מצליחה להתרכז ליותר מכמה דפים ברצף!

מעולם לא עברתי אבחון כלשהו, כי תמיד החומר היה פשוט מאד עבורי, כך שלא הייתי צריכה להתרכז הרבה מאד זמן.

אשמח לשמוע את דעתך,
    האם יש עניין בבירור נוירולוגי?
    האם מדובר בקשיי ריכוז? או שאולי אלו תסמינים שנובעים ממצב רפואי כלשהוא?
    עבדתי בעבר עם ילדים עם קשיי ריכוז, ואני לא חושבת שזה המצב אצלי.
    מה יכולות להיות כל הסיבות למצב?
    והאם יש דרך לטפל?

תודה רבה!!
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ריכוז קשה-לבדוק?

הוספת תגובה

• בעיית ריכוז קשה-לבדוק? - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    29/05/2011

שלום.
    את לדעתי כן מתארת סימפטומים המתאימים להפרעות קשב וריכוז.
    האופציות הן: (1) ללא לקחת טיפול תרופתי, (2) לקחת טיפול תרופתי (כגון ריטלין) לתקופה מסויימת בתור ניסיון, (3) רק לקחת טיפול תרופתי כאשר יש צורך (זאות אומרת קרוב למבחנים).
    מומלץ להתיעץ עם נוירולוג / פסיכיאטר במרפאת קשב וריכוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו