מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוס
    מיכל
    26/05/2011

שלום רב,

אני מאובחנת כחולת מיאסטניה כשבעה חודשים(סובלת מהמחלה כבר למעלה משנה וחצי..אך מאובחנת סופית בשנה האחרונה..). בת 20 . עברתי מגוון טיפולים למחלה- אימוראן, קורטיזון, IVIG, פלסמה- כולם לא עזרו חלקית או לא עזרו כלל. כרגע אני מועמדת לעבור את הניתוח להוצאת התימוס. לפני שנה וחצי עברתי CT שהראה שאין לי תימוס מוגדל. רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו בCT שאעשה טרום הניתוח עשויים לראות הגדלה של התימוס?האם נתקלתם במצב כזה? כמו כן אני לא יודעת אם זה קשור, לפני כמה חודשים שמתי לב לבליטה חדה בעצם החזה..כאילו עצם החזה קצת בולטת החוצה. האם זה יכול להראות על מצב בו התימוס מוגדל ולוחץ על אחת מהצלעות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוס - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    29/05/2011

שלום,
    עצם שאת עומדת לכריתת התימוס דבר מתאים לספרות בנושא מיאסטניה ואמור להפחית את תדירות ועוצמת הסימפטומים ולמנוע התפתחות של מחלה סרטנית בתימוס. את צודקת שעם מיאסטניה יכול להיות הגדלה מסוימת לפי CT אפילו כאשר אין סרטן, אבל לא חייב להיות. לפעמים רואים היפרפלזיה (שינויים בתאים בהסתכלות על רקמת התימוס במיקרוסקופ לאחר הניתוח).
    לגבי בליטת העצם בבית חזה, לא אמור להיות קשר עם התימוס, אבל כדאי לציין את זה לרופא המטפל שיכול לבדוק אותך ליתר ביטחון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו