מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוסמיכל26/05/2011
שלום רב,
אני מאובחנת כחולת מיאסטניה כשבעה חודשים(סובלת מהמחלה כבר למעלה משנה וחצי..אך מאובחנת סופית בשנה האחרונה..). בת 20 . עברתי מגוון טיפולים למחלה- אימוראן, קורטיזון, IVIG, פלסמה- כולם לא עזרו חלקית או לא עזרו כלל. כרגע אני מועמדת לעבור את הניתוח להוצאת התימוס. לפני שנה וחצי עברתי CT שהראה שאין לי תימוס מוגדל. רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו בCT שאעשה טרום הניתוח עשויים לראות הגדלה של התימוס?האם נתקלתם במצב כזה? כמו כן אני לא יודעת אם זה קשור, לפני כמה חודשים שמתי לב לבליטה חדה בעצם החזה..כאילו עצם החזה קצת בולטת החוצה. האם זה יכול להראות על מצב בו התימוס מוגדל ולוחץ על אחת מהצלעות? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה וניתוח להוצאת התימוס - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן29/05/2011שלום,
עצם שאת עומדת לכריתת התימוס דבר מתאים לספרות בנושא מיאסטניה ואמור להפחית את תדירות ועוצמת הסימפטומים ולמנוע התפתחות של מחלה סרטנית בתימוס. את צודקת שעם מיאסטניה יכול להיות הגדלה מסוימת לפי CT אפילו כאשר אין סרטן, אבל לא חייב להיות. לפעמים רואים היפרפלזיה (שינויים בתאים בהסתכלות על רקמת התימוס במיקרוסקופ לאחר הניתוח).
לגבי בליטת העצם בבית חזה, לא אמור להיות קשר עם התימוס, אבל כדאי לציין את זה לרופא המטפל שיכול לבדוק אותך ליתר ביטחון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)