מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופן שבו המח עובדאלון29/05/2011
יש לי שאלה קצת מוזרה.
נראה לי שהמח שלי יודע רק לשאול למה, למה דבר עובד כפי שהוא עובד או למה אנשים עושים מה שהם עושים, או כל דבר שכזה.
העניין הוא שזה הדבר היחידי שמעניין אותי, אני לא רואה את עצמי עובד בעבודה שמצריכה את המח לחשוב על דברים אחרים, לא כלכך מעניינים אותי שיחות חולין למיניהם, כי אני תמיד מנסה לחשוב למה השיחה הזאת עלתה וכו'.
אין דברים שאני אוהב לעשות כלכך אם אין לזה איזשהי מטרה מסויימת, ואז אני לא עושה זאת כי המטרה נראת לי אינטרסנטית בצורה מסויימת.
אם הייתי חי ביוון העתיקה אז אולי הייתי מסתדר, אבל בעולם המודרני זה קצת בעייתי האמת.
אני יודע שזאת שאלה מוזרה, אבל האם ישנם דרכים לשנות את אופן פעולת המח? דרכים לתכנת או לתת סוגסטיות חדשות שיתנו לי הנאה מלחיות חיים תקינים?
אשמח גם לשמוע על מחקרים בנושא, אם ישנם כאלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן שבו המח עובד - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן31/05/2011שלום,
השאלה ממש לא מוזרה. לדעתי סקרנות היא תכונה חיובית, ומאוד שימושי ומעורך בהרבה סקטורים בחברה המודרנית (כמובן באקדמיה לדוגמא אבל לא רק).
ישנם כמובן המון מחקרים בתפקוד המוח וכולם בודקים את תפקוד המוח אבל בהיבטים שונים אחד לשני. למרות התקדמות מרשימה בשנים האחרונות בתחום עדיין יש המון שאלות ללא תשובות על תפקוד המוח, אבל לדעתי חלקם יישארו בידי הפילוסופים / אנשי דעת ולא דווקא אצל המדענים. פשוט, תמיד יהיו דברים שקשורים ל"אמונה" ושלא ניתן לבדוק אותם בצורה מדעית.
לגבי תכונות אישיות, אני מאמין שלמרות הרבה דברים כבר קבועים בצורה ביולוגית (כגון די-אנ-איי) וכן סביבתית (כגון החינוך שקיבלנו בבית ובבית ספר), אם יש רצון לשנות את עצמנו ואם יש התמדה, זה אפשרי (אבל לא קל). אפשר להסתכל במחקרים על הרגלים וכל התנהגות של התמכרות (כגון עישון). דבר שמדהים אותי זה כמה אנחנו דומים לבעלי חיים (באופן ביולוגי / מדעי) אבל בכל זאת ישנם דברים שהם שונים ושונים מאוד - אחד מהם זה היכולת "לנצח את הביולוגיה" - כגון הפסקה עישון. אף פעם לא שמעתי על ניסוי בחולדות שמראה יכולת לא להתמכר לסם מסוים (ויש הרבה מחקרים על התנהגות התמכרות בחולדות).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)