מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות נוירולוגיות ממושכותclaudine31/05/2011
שלום לך ד"ר נכבד,
אני בת 21 כיום
אני סובלת ממיגרנות קשות כ13 שנים כשלאחרונה הכאבים נהיו חזקים יותר
כרגע אני מטופלת ב אלטרולט ורילרט וקלוניריט ורוקאסט פלוס
עברתי שני צילומי MRI מוח עמש צאוורי וגבי עם הזרקת החומר ופעם אחת בלי
חוץ מכאבי הראש אני גם סובלת ממחלת IBS כשהייתה לי בעבר COLITIS
אני גם סובלת מתכיפות ודחיפות במתן השתן שבעצם זה נהיה כבר בלתי נסבל בשנים האחרונות
הלכתי לאורולוג והוא הפנה אותי לרופא נוירולוג הנוירולוג אמר שהוא חושד במחלה בשם ENCEPHALITIS UNKNOWN CAUSE למען האמת אני לא כל כך מבינה את המשמעות של המילה הזו רק זה נשמע לי איזושהי דלקת
השאלה היא האם זו מחלה מסוכנת?? האם אפשר לצאת מזה?.
אני למען האמת קצת מפחדת מהעיניין כי אולי בגלל זה יש לי כאבי ראש וצאוור ?
איך מטפלים בבעיה הזו ואיך זה עוזר לשתן???
אשמח לתגובתך והאם המחלה הזו קשורה לדיסטוניה צאוורית או לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נוירולוגיות ממושכות - תגובה
ד``ר סיימון ישראלי-קורן02/06/2011
שלום,
כמה דברים:
(א) לגבי כאבי הראש שלך: יש דברים שמאפיינים מגרנה ומבדילה אותה מכאבי ראש אחרים. כדאי לקל יעוץ נוירולוגי (עדיף במסגרת מרפאת כאב ראש) האם זה אכן האבחנה. גם זה כן האבחנה מאוד חשוב גם להתייחס לדברים שגורמים לכאבי ראש (לדוגמא עישון, אי סדירות באכילה ושינה ועודף לחץ). ונושא התרופות מאוד חשוב בעניין זה - צריך לעשות סדר וגם אולי את צריכה מינון גבוה יותר של אלטרולט או משהו במקומו כדי להפחית את תדירות ההתקפים של כאבי ראש.
(ב) לגבי הבדיקות שעשת: לא ציינת שהיה משהו בלתי תקין ב- MRI מוח. אם יצא תקין אז זה מאוד חשוב כי יש דברים מבניים שיכולים לגרום לכאבי ראש - במקרים קיצוניים גידולים, ווסקוליטיס ואנצפליטיס.
(ג) לגבי IBS וקוליטיס - הקשר עם הסימפטומים שלך מאוד חלש - קשר אחד שאני יכול לחשוב עליו הוא ווסקטוליטיס - אך זה מאוד נדיר - וגם כנראה ה- MRI שלך היה תקין.
(ד) ההפרעות במתן שתן - הגורם הנפוץ ביותר זה דלקות חוזרות בדרכי השתן.
(ה) לגבי האבחנה של הנוירולוג – לא נראה לי שמדובר באבחנה סופית. כדאי לשאול אותו למה הוא התכוון. לפעמים אנחנו הרופאים כותבים דברים באבחנה המבדלת שאנחנו חושדים – אבל לחשוד לפעמים זה רק לחשוב על זה ואז לעשות כמה בדיקות כדי לשלול את האופציה הזאות. אולי זה המצב הפעם? בכל זאת על סמך מה שאת אומרת לי אין פה שום סיבה לפניקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הMRI :
claudine04/06/2011כך
MRI בפברואר 2010 הדגים הידקקות בחוט השדרה הצווארי עם דלדול קלה של אונה קדמית של המוחון CONTACT PONIT בין ספאום נזלי לקונכה מדיאלית אך בתשובות הMRI [הדף המצורף] דווחו כתקינים
הבדיקנה נעשתה ללא הזרקת חומר ניגודי [גדוליניום]כי אני לא הסכמתי מפחד
לפני כשבוע אני שוב עברתי MRI עם הזרקת החומר כרגע אין תשובות בידי כרגע הן תגענה בעוד אולי שבוע וחצי ככה
האבחנות המשוערות שהוא רשם :
MIGRAINE chronic
HEDACHE TENESION
NYSTAGMUS CONGENITAL
ENCEPHALITIS UNKNOWN SUSP?
CERVICALEGIA
אשמח לקבל הסבר כי האמת אני לא ממש הבנתי ואני לא כל כך רגועה
תודה על התיחסותך להודעתי
שיהיה לך ערב טוב וחג שבועות שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)