בעיות נוירולוגיות ממושכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות נוירולוגיות ממושכות
    claudine
    31/05/2011

שלום לך ד"ר נכבד,
    אני בת 21 כיום
    אני סובלת ממיגרנות קשות כ13 שנים כשלאחרונה הכאבים נהיו חזקים יותר
    כרגע אני מטופלת ב אלטרולט ורילרט וקלוניריט ורוקאסט פלוס
    עברתי שני צילומי MRI מוח עמש צאוורי וגבי עם הזרקת החומר ופעם אחת בלי
    חוץ מכאבי הראש אני גם סובלת ממחלת IBS כשהייתה לי בעבר COLITIS
    אני גם סובלת מתכיפות ודחיפות במתן השתן שבעצם זה נהיה כבר בלתי נסבל בשנים האחרונות
    הלכתי לאורולוג והוא הפנה אותי לרופא נוירולוג הנוירולוג אמר שהוא חושד במחלה בשם ENCEPHALITIS UNKNOWN CAUSE למען האמת אני לא כל כך מבינה את המשמעות של המילה הזו רק זה נשמע לי איזושהי דלקת
    השאלה היא האם זו מחלה מסוכנת?? האם אפשר לצאת מזה?.
    אני למען האמת קצת מפחדת מהעיניין כי אולי בגלל זה יש לי כאבי ראש וצאוור ?
    איך מטפלים בבעיה הזו ואיך זה עוזר לשתן???

אשמח לתגובתך והאם המחלה הזו קשורה לדיסטוניה צאוורית או לא?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות נוירולוגיות ממושכות - תגובה

ד``ר סיימון ישראלי-קורן
    02/06/2011

שלום,
    כמה דברים:
    (א) לגבי כאבי הראש שלך: יש דברים שמאפיינים מגרנה ומבדילה אותה מכאבי ראש אחרים. כדאי לקל יעוץ נוירולוגי (עדיף במסגרת מרפאת כאב ראש) האם זה אכן האבחנה. גם זה כן האבחנה מאוד חשוב גם להתייחס לדברים שגורמים לכאבי ראש (לדוגמא עישון, אי סדירות באכילה ושינה ועודף לחץ). ונושא התרופות מאוד חשוב בעניין זה - צריך לעשות סדר וגם אולי את צריכה מינון גבוה יותר של אלטרולט או משהו במקומו כדי להפחית את תדירות ההתקפים של כאבי ראש.
    (ב) לגבי הבדיקות שעשת: לא ציינת שהיה משהו בלתי תקין ב- MRI מוח. אם יצא תקין אז זה מאוד חשוב כי יש דברים מבניים שיכולים לגרום לכאבי ראש - במקרים קיצוניים גידולים, ווסקוליטיס ואנצפליטיס.
    (ג) לגבי IBS וקוליטיס - הקשר עם הסימפטומים שלך מאוד חלש - קשר אחד שאני יכול לחשוב עליו הוא ווסקטוליטיס - אך זה מאוד נדיר - וגם כנראה ה- MRI שלך היה תקין.
    (ד) ההפרעות במתן שתן - הגורם הנפוץ ביותר זה דלקות חוזרות בדרכי השתן.
    (ה) לגבי האבחנה של הנוירולוג – לא נראה לי שמדובר באבחנה סופית. כדאי לשאול אותו למה הוא התכוון. לפעמים אנחנו הרופאים כותבים דברים באבחנה המבדלת שאנחנו חושדים – אבל לחשוד לפעמים זה רק לחשוב על זה ואז לעשות כמה בדיקות כדי לשלול את האופציה הזאות. אולי זה המצב הפעם? בכל זאת על סמך מה שאת אומרת לי אין פה שום סיבה לפניקה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת הMRI :

claudine
    04/06/2011

כך
    MRI בפברואר 2010 הדגים הידקקות בחוט השדרה הצווארי עם דלדול קלה של אונה קדמית של המוחון CONTACT PONIT בין ספאום נזלי לקונכה מדיאלית אך בתשובות הMRI [הדף המצורף] דווחו כתקינים
    הבדיקנה נעשתה ללא הזרקת חומר ניגודי [גדוליניום]כי אני לא הסכמתי מפחד
    לפני כשבוע אני שוב עברתי MRI עם הזרקת החומר כרגע אין תשובות בידי כרגע הן תגענה בעוד אולי שבוע וחצי ככה

האבחנות המשוערות שהוא רשם :
    MIGRAINE chronic
    HEDACHE TENESION
    NYSTAGMUS CONGENITAL
    ENCEPHALITIS UNKNOWN SUSP?
    CERVICALEGIA

אשמח לקבל הסבר כי האמת אני לא ממש הבנתי ואני לא כל כך רגועה
    תודה על התיחסותך להודעתי
    שיהיה לך ערב טוב וחג שבועות שמח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו