השמנה או ירידה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה או ירידה?
    נועם
    15/07/2011

יש לי בעיה,לפני כ-5-3 חודשים שקלתי 48 וגובהי היה בערך 156-157.(אני בת 12)
    אני ספורטאית,ומבצעת המון פעילות גופנית,אך למרות זאת הייתה לי קצת בטן.
    כי עם זאת,אכלתי המון ממתקים וכל יום כמעט הייתי הולכת אחרי ביה"ס לחנות וקונה שוקולדים וגומי וכ'ו.
    לי ספציפית הייתה בעיה עם זה אז בערך לפי הזמן שמתואר התחלתי לנסות להרזות.וזה באמת הצליח,כרגע משקלי 37 וגובהי 158.
    אך הבעיה האמתית היא שזה יוצא מכלל שליטה כל העניין עד שזה הוביל לדבר שאני צריכה ללכת לתזונאית מחשש לשלבי אנורקסיה למרות שאני עוד רחוקה מספיק מהשלב הזה.
    אבל זה יכול להגיע לשם אם לא אעצור את זה.עכשיו,בעקבות כל זה אני מתחילה לרצות מאכלים שאכלתי בעבר בצורה קשה.אני מדמיינת,חולמת ומתעצבנת כי אני לא מסוגלת לאכול אותם ללא רגשות אשמה לאחר מכן.(אם לא הזכרתי לפני כן אני כל הזמן הזה לא אכלתי שום ממתק או שוקולד ואני רצינית אפילו לא כריכים עם שוקולד)וחוץ מזה הפסקתי בכלל המון מאכלים שגם חיוניים לי,כגון: גבינות,לחם, יוגורט, נקניקים וכ'ו.
    ואני פשוט לא מסוגלת לאכול למרות שאני רוצה ובנוסף שנה הבאה אני צריכה להתמודד עם כיתת אתלטיקה כשאין לי את הדברים והמרכיבים בגוף.מה לעשות?!?(סליחה שההודעה ארוכה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה או ירידה?

הוספת תגובה

• השמנה או ירידה? - תגובה

מיכל וינברגר
    17/07/2011

שלום,
    לפי מה שאת מתארת, ירדת סדר גודל של 22 % ממשקל גופך בכ-חמישה חודשים. זה המון. ירידה כזו עלולה להיות מסוכנת, ואין ספק שהגוף לא ממש מקבל את מה שהוא צריך.
    על פי בדיקה בעקומות הגדילה, משקלך הקודם-48 היה תקין לגמרי ובייחוד גם בגלל שאת עוסקת בספורט, חלק מהמשקל הוא גם שריר.
    מאחר וכבר ירדת במשקל ואין אפשרות להשיב את הגלגל לאחור, מה שאפר לעשות זה למנוע ירידה נוספת, ולדאוג לשקם הגוף כדי לא לגרום לנזק בלתי הפיך. בגילך- זהו גיל קריטי לצבירת גובה, מסת עצם, ואלו יכולים כעט להיפגע אם הגוף לא מקבל מספיק אנרגיה.אני לא יודעת איך את אוכלת כעט, אך יש לחזור לאכול מסודר , את כל אבות המזון ולבלום את הירידה במשקל. אם היה ונפסק המחזור- זה גם סימן שלגוף חסר.
    לכן אני מאוד מאוד ממליצה, לפנות דחוף לטיפול, לדיאטנית שעובדת עם נוער פרטית או בקופת חולים באיזור מגורייך, מומלץ דיאטנית שמתעסקת עם הפרעת אכילה עם שילוב של טיפול רגשי. חשוב שירכיבו לך תפריט אישי מאוזן. כמו שאמרת- צריך לעצור את זה!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקווה שזה יצליח

נועם
    17/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו