מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל עודף לבן 9חווה15/07/2011
שלום ,
בני בן 9, גובהו 1.32, משקלו 37 ק"ג ויש לו "צמיגים"...
הוא במגמת השמנה.
הרגלי האכילה שלו אינם טובים (כשל אדם מבוגר-שמן) עם זאת קשה לי לשייך את זה להרגלי אכילה שאליהם הוא נחשף בבית (אם כי כמובן אולי יש דברים שאיני רואה).
אני שולטת כיום בכמויות וסוג האכול הבני אוכל, כל עוד אני בסביבתו כמובן.
זה מצב לא בריא ואני רוצה לפתח אצלו את היכולת לאכול במידה.
ניסינו בהמלצת תזונאי של קופ"ח להעביר את האחריות אליו, עם זאת אני לא חושבת שבני בשל לכך. לראיה הוא פשוט התחיל לאכול כמויות בשבוע -שבוע וחצי שבו ניסינו את הגישה החדשה. אני גם לא חושבת שבגיל כזה נכון להתחיל להעמיס עליו אחריות כזו, שהרבה מבוגרים אינם עומדים בה (הקפדה על תוזנה נכונה).
בני גם לא עושה פעילות גופנית כלל - הוא לא אוהב או נהנה מזה, הוא טיפוס של בית. נסיונות שלי ושל בעלי לשדלו ללכת לחוג ספורט עלו בתוהו. לו היה עושה פעילות גופנית כלשהי, אני מאמינה שלא היה משמין (כלומר הוא לא אוכל בפועל כמויות מטורפות, אני חושבת).
יתכן שיש גם פן פסיכולוגי ו/או משפחתי לעניין, היות שלבני חסר בטחון עצמי (בבסיס, בלי קשר להיותו בעל משקל עודף). הוא יעדיף לראות טלויזיה, מחשב או סתם להישאר בבית על פני להיפגש עם חבר (אם כי יש לו כמה חברים טובים)
ואחרי סקירה ארוכה זו אני מגיעה לשאלה :-)
לתחושתי זה לא מצב של תזונה נכונה נטו, אלא מערכת שלמה מסביב. ולכן איני בטוחה שתזונאי הוא בעל המקצוע המתאים. ואולי אני טועה? ולכן אני שואלת - לאיזה בעל מקצוע אוכל לפנות לקבלת עזרה? אשמח גם להמלצה על מישהו ספציפי באיזור נס ציונה-רחובות והסביבה.
סליחה על אורך ההודעה ותודה :-)
חווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף לבן 9 - תגובה
מיכל וינברגר17/07/2011שלום חוה,
אין ספק, שנושא האכילה והמשקל הוא נושא רגיש ומורכב, ומומלץ להיעזר בגורם מקצועי וכמובן שלא תמיד מספיק רק דיאטן/ית- פעמים רבות יש צורך גם בטיפול רגשי בייחוד שאת מתארת גם בעיות בטחון עצמי בין השאר (שזה מאוד נפוץ בלי שום קשר..). בסופו של דבר הכל קשור זה לזה.
לגבי הנתונים שנתת אכן יש מגמת השמנה וכדאי לעצור אותה ולטפל בעניין המשקל, חשוב לבדוק- האם בנך מעוניין בכלל בטיפול? אם יש נכונות וזה מפריע גם לו- והוא מוכן לעשות שינוי, הרבה פעמים בגיל הזה הם עדיין חל מוכנים לוותר ולא מוכנים לשינוי, ואז השינוי המשמעותי צריך דווקא להיות אצל ההורים ובכל הבית. עניין העברת האחריות לעיתים יכול להיות מצוין אך לא בכל מקרה, וגם כאן, כנראה שהעברת האחרית לו לא הייתה מאוד נכונה בגלל הכמויות שציינת. מצד שני אפשר להעביר אחריות רק על דברים קטנים כמו- אתה אחראי לממתק יומי אחד קטן שאתה תבחר- ושוב, דרושה כאן מוטיבציה גבוהה מצידו של בנך.
אתם אחראים על שינוי הבית- לא להחזיק פיתויים מיותרים- גם אם יש עוד אחים- כעט כולם נתרמים למשימה. וכך גם אם את לא בסביבתו, לא יהיו פיתויים. יש לדאוג לארוחות בריאות , מסודרות וטעימות- גם בחופש בגדול.
לגבי הספורט, יש אופציה של מאמן אישי, מניסיון שלי, דווקא בקרב הילדים שלא אוהבים ספורט, עם מאמן טוב- פעם או פעמיים בשבוע- יכולים להועיל, הייתה לי גם מטופלת שהביאו לה מאמן טניס אישי לה ולאחותה למשל. נסי גם ללכת איתו ברגל לכל מקום בשעות אחה"צ, או ערב(בגלל החום) נסו להיות יותר בחוץ, לעשות תוכניות לסדר היום.
לגבי בעל מקצוע- ישנם קופות חולים בהם יש מרפאות נוער עם צוות רב מקצועי, (רופאה, דיאטנית, עובדת סוציאלית, ..)שיכולים לתת מענה, בררי באזור מגורייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)