המשקל שלי תקין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשקל שלי תקין?
    ענבר
    17/07/2011

אני בת 13.5, הגובה שלי בסביבות ה168, ומשקלי 68.4 ק"ג בפעם האחרונה שבדקתי. אני יודעת שמשקלי חריג, רציתי לדעת כמה עליי להוריד כדי להגיע למשקל הרצוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשקל שלי תקין?

הוספת תגובה

• המשקל שלי תקין? - תגובה

מיכל וינברגר
    18/07/2011

שלום,
    מהנתונים שנתת, גם לפי עקומות BMI וגם לפי עקומות גדילה ישנו עודף משקל גבולי.
    בד"כ אני לא ממליצה לרדת במשקל בגיל ההתבגרות כל עוד יש צמיחה לגובה (משום שהירידה עלולה לפגוע בגובה) וכמובן ניתן לרדת בצורה מאוזנת עם מעקב רפואי בלבד. בייחוד שאצלך העודף הוא גבולי ולא מסוכן. עם זאת, ניתן לרזות גם ללא ירידה במשקל, במידה ואת גובהת למשל בסנטימטר אחד ולא עולה במשקל, זה כאילו שירדת קילו אחד.
    עניין הגובה גם תלוי בגיל קבלת מחזור, אם עברו יותר משנתיים וחצי מאז המחזור הראשון, קרוב לודאי שאת קרובה לגובהך הסופי. בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לפנות לגורם מקצועי, כדי לבלום את העלייה במשקל בצורה הנכונה ביותר, ואם יש צורך אז לרדת בהדרגה. אינני יכולה לתת משקל רצוי, משום שאני לא יכולה לדעת אם תגבהי עוד, לכן כרגע הייתי מתרכזת במטרת שמירה על משקל קיים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו