בן 3 וחצי מדלג על ארוחת בוקר וצהרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 וחצי מדלג על ארוחת בוקר וצהרים
    לימור
    02/09/2011

בני בן 3 וחצי מדלג על ארוחת הבוקר והצהרים. את הבוקר הוא מתחיל - 7:00 עם סימילאק - 300 CC ועד שעה 17:00 לא מוכן לאכול כלום גם בבית וגם בגן. הוא מחזיר את הכריך שלם עם ביס קטן וגם את זה בקושי.
    ותקופת החופשה הוא ביקש מאיתנו סימילאק במקום אוכל.
    (אנו לא מוכנים לתת לו - והעניין מלווה בבכי מר) .
    אני מרגישה שהוא רעב..

בארוחת הערב הוא משלים את כל המחסור:.ביצה, פיצה 2 משולשים או שניצל. ללא תוספות, אף פעם( יש לציין שהילד לא מוכן אפילו לטעום - ומסתכל על אוכל באופן אסטטי ולא כצורך).
    הוא אף פעם לא היה אכלן גדול - רק שעכשיו בשנה האחרונה המצב מאוד החמיר. הוא ילד מאוד חייכן, אנרגטי וחיוני. למרות שלפעמים יש לו התפרצויות זעם. כמו כן, הילד לא נוגע:בירקות לפעמים הוא אוכל פלפל אדום וזהו!!! למתוקים הוא אף פעם לא יסרב, לדוגמא: כריך + שוקולד. יש לציין שאנו בקושי נותנים לו חטיפים ומתוקים - כדי לא לסתום לו את התיאבון.

שאלתי בגלל שהתפריט כל כך דל האם להמשיך לתת לו את סימילאק בנדיבות? או שמא להמשיך הציע לו תמיד אוכל. למרות שלא רוצה לגעת?
    המאכלים היחידים שמוכן לאכול: גבינה צהובה, פרכיות, לחמניה בקושי, פיצה, שניצל (רק שאני מכינה) גילה בשבוע שעבר את הנקניקיה - ענבים וזהו, פשוט זהו!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי מדלג על ארוחת בוקר וצהרים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

לימור שלום,
    אכלנים בררנים הם בהחלט אתגר לא קטן עבורנו ההורים,
    ילדים לעיתים מנצלים את הכח שיש להם בשליטה על האיכלה מול הוריהם.
    ומבחינה תזונתית
    בקבוק של 300 מ"ל תמ"ל הוא ארוחה שלמה ובהחלט יכול להוות תחליף לארוחת הבוקר וארוחת העשר, ועל כן, הייתי ממליצה להתחיל לדלל לבנך את הסימילאק.
    אני יכולה להבין כי תחששי הרי לפחות משם הוא מקבל את מה שצריך? אך עד מתי? נסי לדלל את הסימלאק בהדרגה במשך השבועיים הקרובים ועקבי אחר רצונו לאכול.
    את מתמודדת עם 2 אתגרים הראשון והחשוב יותר כעט אכילה "נורמלית" לאורך היום- כלומר אכילה של ארוחות מסודורות בזמנים קבועים
    והאתגר השני - שיפור המגוון
    המלצתי, התמודדי איתם אחד אחד
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו