מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא בפעם הראשונה..לירון08/09/2011
שלום, באיזה גיל ניתן כבר לתת לילדה לאכול עוף? והאם זה עדיף עוף שהוא בבישול ועם כמה שפחות תבלינים? אני ובעלי אוהבים עם המון תבלינים, ברור שלא אשים כמות פפריקה או פלפל מטורפת אבל האם עליי לא לתבל בכלל או במידה? בנוסף, אשמח להמלצות נוספות לגבי איך לבשל ואיזה עוף כדאי לקנות...? אולי אני ביתר פאניקה, ילדה ראשונה....:*)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בפעם הראשונה.. - תגובה
מיכל וינברגר08/09/2011שלום,
לפי הנחיות משרד הבריאות- ניתן לתת טעימות כבר מגיל 4 חודשים, ואחרי חצי שנה- להגדיל את מנות לאט לאט- לפי רצון הילד.
אני הייתי מתחילה בעוף, אחרי חצי שנה, אחרי שכבר נסיתי מזונות קלים יותר לעיכול כמו- ירקות, פירות. תלוי גם בילדך- אם הוא בכלל מוכן לאכול בגיל חצי שנה. הבן שלי למשל, הסכים לפתוח את הפה לאוכל חדש- רק בגיל שישה וחצי חודשים- כנראה פשוט עוד לא היה מוכן לפני כן.
בהתחלה חשוב לבשל טוב את העוף במים ולטחון אותו יחד עם ירקות במרק. חשוב שהמרקם יהיה חלק כדי שלא יתקעו חתיכות ויגרמו לשיעול .
לאט לאט, אפשר לטחון פחות, ולקראת גיל-9-10 חודשים גם לתת חתיכות קטנות ורכות ביד.
(ויש שיהיו מוכנים לכך רק אחרי גיל שנה) מבחינת תבלינים- לתינוקות יש רגישות גבוהה לטעם- כל הטעמים מאוד חדשים להם, וגם מה שנראה לנו טפל, בשבילם זה שונה. ולכן, אני בהתחלה הייתי מבשלת ללא טיבול, אך מהר מאוד אני בעד לשלב בתפריט המשפחתי- וההנחיה היא שכל המשפחה תתרגל לקצת פחות טעם..בעיקר פחות מלח- שהוא המזיק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו שמתי לב
נירית11/09/2011התכוונתי לכתוב "מבינה אותך, אליענה" ועכשיו ראיתי שהכוונה הייתה להכניס את השם שלי. תסלחו לי אני חדשה בענייני פורומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)