הבת שלי פשוט לא אוכלת! דחוף!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי פשוט לא אוכלת! דחוף!
    אור**
    14/09/2011

בוקר אור,

בתי בת שנתיים וארבעה חודשים.

ברצוני לספר קצת על הרגלי האכילה שלה.

כשהייתה קטנה השתדלתי לתת לה מהכל, אכלה בשר/עוף/קטניות/ביצים אפילו לחם, למדה ללעוס כבר מגיל 5 חודשים, נתתי לה מרקמים שונים של אוכל והיתה אוכלת בשמחה.

כעת משגדלה קצת, היא פשוט לא אוכלת דברים מזינים. בגן אומרים לי שהיא אוכלת מעט, בבוקר לחם עם גבינה לבנה שזה בסדר, בצהריים (אין בגן בשרי) מעט אפונה מעט פתיתים (ולזה אני גם לא מאמינה) בארוחת ארבע היא אוכלת שוב לחם עם גבינה (כריך קטנטן) כשאני מגיעה הביתה אין דבר שאני לא מציעה לה : שניצל, קציצות, ירקות, בשר, ביצים בכל מיני צורות , ירקות - לא נוגעת בשום דבר ואם נוגעת אז מחזיקה את האוכל בפה ומשתעלת ואז פשוט מקיאה את זה!!

אז כשאני רואה שהיא לא אוכלת בכלל עד שהיא הולכת לישון אז אני נותנת לה קוראסון שוקולד/עוגיות/חטיף צ'יטוס משהו שלא תישאר רעבה ותלך לישון רעבה.
    אוהבת מעדנים : מילקי מעדן שוקולד אבל גם את זה לא בתאווה גדולה. אוהבת לחם, קוטג', צנימים, חומוס גם מעט, אוהבת אורז - אבל בשר/עוף/דגים/ביצים בשום אופן.

מקבלת בבוקר בקבוק סימילאק 200 מ"ל רק בבוקר ושותה את זה יפה. וכמובן שותה במהלך היום המון מים.

היא כבר גמולה, ילדה חכמה מקסימה!

אבל זה שהיא לא אוכלת את אבות המזון שהיא צריכה בכדי להתפתח ולגדול זה מאוד מאוד מדכא אותי.

השאלה מה עושים??

אשמח לקבל מענה מכם!

תודה רבה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך להודעתי...

אור**
    14/09/2011

הילדה אוהבת מים, הולכת לבריכה ולים.

אוהבת לשחק בחול בגן השעשועים, אוהבת מתקנים, משחקת עם הילדים, אוהבת הדבקות, טושים, צבעים, יצירות וכו'!

לא יודעת אם זה קשור כל כך לתזונה..

תודה
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי פשוט לא אוכלת! דחוף! - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/09/2011

אור שלום
    הכי חשוב לבדוק את התפתחותה של הילדה.
    ממה שאת מספרת היא גדלה ומתפתחת מנטלית בצורה תקינה וזה בהחלט טוב.
    לא ציינת בשאלתך נתונים של גובה משקל ועליה במשקל.
    פעוטות משנים חדשות לבקרים את העדפותיהם במזון, מילת המזון היא להמשיך להציע, להציג ולגוון את המזונות המוגשים להם. אינני מציעה לתת ממתקים קוראסונים ועוגות... רק כדי שלא תלך לישון רעבה...
    שתלך לישון רעבה, או יותר נכון שתהיה רעבה, אולי תהיה מוכנה לאכול אוכל מזין (כי כאשר רעבים מוכנים לאכול הכל)
    שלא תביני מדבריי כי יש להרעיב את הילדה, ממש לא, אך גם לא צריך לשמור עליה מפני הרעב.
    במידה ואת עדין מודאגת, אפשר להוסיף מולטיוטמין באופן זמני שיענה על החסרים התזונתיים, וכן להתייעץ עם דיאטנית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו