שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אמא מוטרדת
    26/09/2011

ביתי בת שנתיים וחצי, היא אוכלת היטב והתפריט שלה יחסית מאוזן (אתאר בהמשך, כדי שתוכלי להעיר לי במידה וצריך). היא באחוזון 50 במשקל ואחוזון 25 בגובה. בסך הכל היחס משקל גובה-משקל שלה תקין ועומד על אחוזון 50.
    למרות זאת, יש לה עדיין בטן נפוחה כמו "בטן תינוק", נראה כאילו היא מסתובבת עם כרס קטנה. ממה זה נובע? חשבתי שאולי מגזים כי הקיבה שלה קשה אבל הבנתי שכל עוד יש לה יציאה קבועה על בסיס יומיומי אז לא אמור להיות קשר בין הדברים.

להלן תאור התפריט:
    כשהיא מתעוררת היא שותה כוס חלב ואוכלת מעדן פרי. בבוקר בגן, הם אוכלים סנדוויץ עם גבינה/חומוס/טחינה/אבוקדו וירקות. בצהריים התפריט משתנה אך הוא תמיד כולל בשר ותוספת כמו קציצות עם אורז ברוטב, לדוגמא ושוב ירקות. בארוחת ארבע היא אוכלת פרי/חתיכת פשטידה או לביבה (תלוי מה הכנתי) ובערב היא עדיין אוהבת לשתות בקבוק דייסה של מטרנה שעוזר לה להרדם. לפעמים מצטרפת אלינו לארוחת ערב ואכולת מה שאנו אוכלים, למרות זאת אינה מוותרת על הבקבוק.
    פעם בשבוע, ביום שישי, היא מקבלת לפינוק גלידה או קוביית שוקולד קטנה או במבה מהסבים והסבתות. מעבר לכך אינה אוכלת חטיפים וממתקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מיכל וינברגר
    27/09/2011

שלום!
    לפע מה שאת מתארת משקל ביתך סה"כ תקין, עם זאת יש לעקוב ולראות שהאחוזונים של המשקל והגובה מתקרבים. בטן נפוחה בגיל זה עדיין נורמלית, ולא מהווה דווקא סימן להשמנה, אלא מראה סימן ששרירי הבטן עדיין לא מחזיקים את האיברים הפנימיים ולכן זה נראה כמו "כרס". ה"בטן" אמורה לעבור בשלב מאוחר יותר.
    התפריט של ביתך סה"כ נראה תקין- חסרה ארוחת ערב, אני מאוד ממליצה לאכול ארוחת עקב ביחד- במקום הבקבוק. (סלט, ביצה/טונה, גבינות, לחם וכ'..) ניתן גן לשלב דייסת קואקר למשל.
    בשלב מסויים הבקבוק הופך להרגל ולא לצורך, ואני ממליצה לדלל את התוכן בהדרגה ובהמשך לתת למים.
    בבוקר- האם ניתן לתת מעדן לבן במקום מעדן פרי? או מעדן לבן בתוספת כפית דבש/ריבה- עדיין מקבלים הרבה פחת סוכר מאשר מעדן פרי רגיל.
    בהצלחה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו