הפרעות אכילה לילד בן שנתים ו-8 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות אכילה לילד בן שנתים ו-8 חוד'
    לי
    28/09/2011

בני בן שנתים ו-8 חודשים, נמצא בגן מגיל 7 חודשים. כאשר התחלתי איתו עם אוכל מוצק היה מקיא המון, לאחר בדיקה אצל רופא גסטרו נאמר לי שאין בעיה ושזה יסתדר עם הזמן. אכן כאשר גדל הפסיק להקיא. הגננות טוענות שאוכל מצויין בגן ולעיתים קרובות מבקש תוספת בארוחת הצהרים.
    לאחרונה אני מבחינה שבני לא שבע אף פעם. תמיד רוצה לאכול כל מה שרואה אצל אחרים או בבית. במידה ואני אומרת לו לא הוא ישר כועס, מתחיל לבכות וטוען שהוא רעב. כאשר הוא אוכל הוא לא לועס היטב את האוכל, ולעיתים כמעט בולע את האוכל.
    ניסית מספר פעמים להסביר לו שצריך לאכול לאט ולא מהר אך ללא הצלחה.
    אני שמה לב שבחצי שנה האחרונה הוא עלה המון במשקל ויש לו כרס קטנה, איך ניתן למנוע השמנת יתר אצל בני ושלא יתנפל על האוכל?
    אני מרגישה שלא מצליח לשלוט על עצמו וגם כאשר הוא שבע ורואה משהו אצל אחרים מתעקש שאתן לו גם. במידה ואני לא מגבילה אותו, יש מקרים שהוא מקיא מאחר ואכל יותר מידי.
    אודה להכוונה ועזרה. האם יש צורך לפנות לטיפול מקצועי?
    במידה וכן אשמח לקבל המלצות באיזור חיפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות אכילה לילד בן שנתים ו-8 חוד' - תגובה

מיכל וינברגר
    03/10/2011

שלום,
    נשמע שלבנך תאבון בריא וסקרנות טבעית לגבי אוכל של אחרים. גם ילדי, וגם ילדים רבים אחרים שאני רואה תמיד ירצו להתכבד מאוכל אחר- של אחרים וזה טבעי בהחלט. יתכן והוא עדיין סקרן מאוד לגבי מזונות חדשים וטעימים.
    לגבי הרעב- זה דבר שצריך לבדוק- האם זה באמת רעב, או שזה אכן אכילה מיותרת- על רקע רגשי.
    חשוב לתת ארוחות בזמנים קבועים, לשלב פחמימה חלבון וירק לשובע מלא. לדאוג לארוחות ביניים מלאות כמו- יוגורט+ קורנפלקס+ פרי- שייתן שובע או סנדביץ.
    חשוב להקפיד על שתייה, יתכן ורעב כי לא שותה מספיק.
    לגבי העלייה במשקל- יש לבדוק מה לגבי הגובה- אולי גם עלה יפה בגובה ולכן זה מתבטא גם במשקל.
    מה לגבי פעילות גופנית, יתכן ורעב גם בגלל שפעיל.
    לגבי האכילה עצמה, יש להמשיך ולהסביר הסברים פשוטים שאם יאכל מהר- יקרא/תכאב הבטן..ושיש מספיק אוכל. יתכן ובגן, נגמר האוכל לפעמים- שיש אכילה משותפת? שווה לברר.
    רצוי תמיד להביא אוכל שאתם מסתובבים גני שעשועים- שלא ירגיש שיש רק לאחרים והוא מקופח.
    במידה ואין שיפור, אני תמיד מציעה לפנות לטיפול מקצועי- יש יתכן ויש צורך בטיפול רגשי דווקא על רקע אכילה, ואפשר גם להיועץ בדיאטנית לקבלת תפרט מסודר. לגבי המלצות- נסי לחפש ברשת, וגם דרך קופות החולים. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו