בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל
    ליה
    06/11/2011

    בני בן שנתיים וחמישה חודשים שוקל כ10.6 ק"ג. במעקב כחודש וחצי. עד לפני המעקב לא היה אוכל מי יודע מה. מאז חל שיפור משמעותי בתזונה:
    בבוקר אוכל פרוסה עם גבינה צהובה וירקות. בצהריים בשר /שניצל עם אורז/ פסטה, פתיתים/קוסקוס אני מגוונת לו. ב16:00 2 פרוסות לחם עם מעט ממרח שוקולד. ב-18:00 תפוח או ענבים או מעדן. ובערב פרוסת לחם או חצי לחמניה עם חביתה (בתוך החביתה אני שמה בולגרית) וגבינה צהובה או פיצה או ארוחה בשרית- אני מגוונת לא נותנת לו כל יום אותו אוכל כי נמאס לו מהר. במהלך היום שותה מים בלבד.
    לפני כחודש וחצי הוא שקל כ-10.3 ומאז עלה 300 ג"ר כי חל גם שיפור באכילה. בדיקות דם לצליאק פעמיים יצאו שליליות. הרופאה נתנה לו פדיאשור והייתי נותנת לו כשבוע מתוך שינה אך הפסקתי כי הרופאה בישקה לו לתת מתוך שינה. בעירנות בני לא אוהב לשתות את הפדיאשור.יש לציין כי בעלי בילדות היה במעקב גם בגלל אותה סיבה של חוסר עלייה במשקל. אין לנו צליאק במשפחה. האם יש סיכוי שמדובר בצליאק? הרופאה לא שוללת זאת... או במשהו גנטי? האם התזונה שלו בסדר? או שיש לך המלצות נוספות לתזונה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל - תגובה

    מיכל וינברגר
    07/11/2011


    שלום,
    אני שמחה לראות כי יש שיפור במשקל מזה כחודש וחצי, זה סימן טוב. מה לגבי הגובה, האם גם הגובה נמוך לגילו? האם הגובה ממשיך באותה עקומה?
    לגבי הצליאק- כל עוד הרופאה שוללת זאת, אני מניחה שלא מדובר בצליאק, עם זאת, יש צורך לחזור על הבדיקה למעקב-כפי שהומלץ.
    לגבי התזונה, על פניו נראה כי אוכל בסדר גמור. גם אני לא ממש מעודדת לתת אוכל תוך כדי שינה, המטרה ליצור הרגלי אכילה נכונים . כמו כן, גם ציינת שגם בעלך היה רזה, וסביר להניח שזה עבר בתורשה לבנך..
    בכל מקרה, ניתן עוד להעשיר את התפריט בקלוריות-
    בבוקר- ניתן לנסות לגוון בדייסת קוואקר למשל- שם ניתן להוסיף- כפית שקדייה , חמאה, פרי חתוך. אם לא בעניין דייסות- ניתן לנסות אותו דבר עם קורנפלקס ויוגרט או שמנת או חלב פרי חתוך ושקדייה. גם אם מעדיף פרוסה, רצוי לעבות אותה- ניתן למרוח גם גבינה לבנה 9%+ צהובה למשל, או גם להוסיף חמאה/גבינה משולשת.
    בצהריים –הוסיפי לו שמן זית לאחר הבישול במנה שלו.
    ב-ארבע- כאן ניתן לנסות פדיאשור+אבקת שוקולית –וכך זה ירגיש כמו שוקו לשתייה- אפשר אפילו עם קורנפלקס. מה עם פרי בשעב זו? אולי יעדיף שייק פרי-למשל: בננה+תמר על בסיס חלב או שמנת. גם את השוקולד הייתי מגוונת- טחינה גולמית+דבש או סילאן, גבינה וריבה וכ'..
    בערב- ניתן לשלב אבוקדו, טחינה, חומוס, לחם +שמן זית וזעתר- אלו מזונות עשירים בקלוריות. שימי לב אולי ארוחת 18:00 קרובה מדי לערב.
    בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו