מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים וחמש לא עולה במשקלליה06/11/2011
בני בן שנתיים וחמישה חודשים שוקל כ10.6 ק"ג. במעקב כחודש וחצי. עד לפני המעקב לא היה אוכל מי יודע מה. מאז חל שיפור משמעותי בתזונה:
בבוקר אוכל פרוסה עם גבינה צהובה וירקות. בצהריים בשר /שניצל עם אורז/ פסטה, פתיתים/קוסקוס אני מגוונת לו. ב16:00 2 פרוסות לחם עם מעט ממרח שוקולד. ב-18:00 תפוח או ענבים או מעדן. ובערב פרוסת לחם או חצי לחמניה עם חביתה (בתוך החביתה אני שמה בולגרית) וגבינה צהובה או פיצה או ארוחה בשרית- אני מגוונת לא נותנת לו כל יום אותו אוכל כי נמאס לו מהר. במהלך היום שותה מים בלבד.
לפני כחודש וחצי הוא שקל כ-10.3 ומאז עלה 300 ג"ר כי חל גם שיפור באכילה. בדיקות דם לצליאק פעמיים יצאו שליליות. הרופאה נתנה לו פדיאשור והייתי נותנת לו כשבוע מתוך שינה אך הפסקתי כי הרופאה בישקה לו לתת מתוך שינה. בעירנות בני לא אוהב לשתות את הפדיאשור.יש לציין כי בעלי בילדות היה במעקב גם בגלל אותה סיבה של חוסר עלייה במשקל. אין לנו צליאק במשפחה. האם יש סיכוי שמדובר בצליאק? הרופאה לא שוללת זאת... או במשהו גנטי? האם התזונה שלו בסדר? או שיש לך המלצות נוספות לתזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחמש לא עולה במשקל - תגובה
מיכל וינברגר07/11/2011
שלום,
אני שמחה לראות כי יש שיפור במשקל מזה כחודש וחצי, זה סימן טוב. מה לגבי הגובה, האם גם הגובה נמוך לגילו? האם הגובה ממשיך באותה עקומה?
לגבי הצליאק- כל עוד הרופאה שוללת זאת, אני מניחה שלא מדובר בצליאק, עם זאת, יש צורך לחזור על הבדיקה למעקב-כפי שהומלץ.
לגבי התזונה, על פניו נראה כי אוכל בסדר גמור. גם אני לא ממש מעודדת לתת אוכל תוך כדי שינה, המטרה ליצור הרגלי אכילה נכונים . כמו כן, גם ציינת שגם בעלך היה רזה, וסביר להניח שזה עבר בתורשה לבנך..
בכל מקרה, ניתן עוד להעשיר את התפריט בקלוריות-
בבוקר- ניתן לנסות לגוון בדייסת קוואקר למשל- שם ניתן להוסיף- כפית שקדייה , חמאה, פרי חתוך. אם לא בעניין דייסות- ניתן לנסות אותו דבר עם קורנפלקס ויוגרט או שמנת או חלב פרי חתוך ושקדייה. גם אם מעדיף פרוסה, רצוי לעבות אותה- ניתן למרוח גם גבינה לבנה 9%+ צהובה למשל, או גם להוסיף חמאה/גבינה משולשת.
בצהריים –הוסיפי לו שמן זית לאחר הבישול במנה שלו.
ב-ארבע- כאן ניתן לנסות פדיאשור+אבקת שוקולית –וכך זה ירגיש כמו שוקו לשתייה- אפשר אפילו עם קורנפלקס. מה עם פרי בשעב זו? אולי יעדיף שייק פרי-למשל: בננה+תמר על בסיס חלב או שמנת. גם את השוקולד הייתי מגוונת- טחינה גולמית+דבש או סילאן, גבינה וריבה וכ'..
בערב- ניתן לשלב אבוקדו, טחינה, חומוס, לחם +שמן זית וזעתר- אלו מזונות עשירים בקלוריות. שימי לב אולי ארוחת 18:00 קרובה מדי לערב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)