מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שאוהב לאכולרונית17/11/2011
בני בן הארבע אוכל טוב יחסית לבני גילו, השנה הוא נמצא בגן עיירה ולא בגן פרטי ולכן אנחנו שולחים לו ארוחת בוקר, לדברי הגננת אנחנו שולחים לו יותר מידי אוכל והוא אוכל יותר מכל הילדים, ארוחת הבוקר שלו היא פחות או יותר קבועה, סנדוויץ משתי פרוסות לחם(אף פעם לא לחמניה) מרוחות בגבינה, טחינה, חומוס וכו', ארבע עגבניות שרי, מלפפון ופרי לקינוח(תפוח, אגס חצי תפוז), אני מקבלת דיווח שגם את ארוחת הצהרים הוא אוכל מצוין(קיטרינג תעשיתי שאני מעדיפה לא לדעת מה הם מכניסים לשם...) שהוא חוזר הביתה בשעה 4 לפעמים הוא מקבל פרי, לפעמים עוגיה וארוחת ערב משתנה לפעמים ארוחה חמה ולפעמים רק חביתה עם ירקות ופרוסת לחם.
אני יודעת שיש לו קיבולת, אם אנחנו עושים על האש הוא יכול לאכול 2-3 שיפודים בזמן שילדים אחרים בקושי נוגעים באוכל. אבל אני חושבת שיחסית לילדים אחרים יש לו פחות צורך בחטיפים ובדברים מתוקים.
מכיוון שלדעתי הוא אוכל מצוין והוא רזה(גובה 1.08 משקל 17 קילו) התעלמתי מהערת הגננת והמשכתי לשלוח לו את אותה ארוחת הבוקר, אבל אתמול התארח אצלו חבר מהגן והם אכלו ביחד ארוחת ערב, החבר אמר לו שהגננת אמרה שהוא אוכל יותר מידי.
האם באמת ארוחת הבוקר שאני שולחת מוגזמת? האם אני צריכה להגביל אותו בכמויות האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאוהב לאכול - תגובה
מיכל וינברגר17/11/2011שלום רונית,
אני באופן אישי לא רואה שום בעיה עם ארוחת הבוקר שאת שולחת לבנך. הכמויות נראות לי סבירות בהחלט, והארוחה גם מזינה. בגיל הזה בדרך כלל מפסיקים כאשר שבעים. שימי לב אם בנך משאיר לפעמים אכל או תמיד מסיים הכל. יש גני ערייה שאוכלים חצי סנדביץ בבקר ועוד סנדביץ נוסף במהלך היום לפני הצהריים, כך שלדעתי אין לך מה לדאוג.
לגבי עניין הקיבולת- שימי לב- אם משאיר לפעמים אוכל בצלחת או שתמיד מסיים. אם מבקש תוספת- שאלי אותו אם באמת רעב, אולי צמא?
יתכן גם שהוא פעיל ויש לו חילוף חומרים טוב ואוכל כמה שהוא צריך.
פשוט תעקבי, זה לא נראה שיש סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)