מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין ליחה לחלברוני21/11/2011
שלום רב,
בני בן ארבעה וחצי חודשים סובל מזה שלושה חודשים מנזלת וליחה- הוא צורך סימילאק אדוונס פלוס כל ארבע או שלוש שעות בכמות שבין 120cc ל180cc ומלפני שבועיים התחיל לקבל טעימות של בננה, תפוח, גזר, בטטה ודלעת.
השאלה שלי היא זכאת- בשלושה ימים האחרונים הוא התחיל להקיא אחרי חלק מהארוחות הוא משתעל נורא נורא חזק ואז מקיא- שמעתי על תינוקות שסבלו מנזלת בגלל רגישות לחלב פרה ורציתי לדעת אם רגישות זו יכולה לצוץ בגיל כזה והאם שימוש במיסליאק כל בסיס חלב סויה יכול לסייע לו הן בהעברת הנזלת והן בהקאות?
אודה לכם אם תוכלו לענות לי בהקדם אני די עובדת עצות!!!
בתודה מראש,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין ליחה לחלב - תגובה
מיכל וינברגר22/11/2011שלום רוני,
ראשית, יש להבחין בין אלרגיה לחלבוני החלב, (חמישה אחוזים מהאוכלוסייה) רוב הסיכויים שעוברת עד גיל שנה או שנתיים. במצב זה לא ניתן לצורך בכלל חלב או מוצריו.
יש מצב שנקרא : אי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) שהיא הרבה יותר נפוצה באוכלוסיה הבוגרת ולאו דווקא בקרב תינוקות. (כ-40-70 אחזים מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל) , במצב זה יש חוסר באנזים שמעכל את סוכר החלב, ואז לפעמים יש כן תועלת במעבר לפורמולה חלבית ללא לקטוז (לאו דווקא סויה). התופעה יכולות להתבטא בנפיחות, שלשולים, הקאות.
פרט לכך, התפתחו סביב נושא החלב הרבה אמונות ולא כולם נכונות, ישנה גישה האומרת שמוצרי חלב מעודדים ליחה בגוף, ואמנם יש אנשים שטוענים שאכן כך- אצלם בגוף. חשוב לדעת שזה לא נכון לכל אחד, ולא צריך ישר להפסיק מוצרי חלב במצבי צינון. יש לקחת בחשבון שבחורף, התינוקות נוטים להצטנן לעיתים תחופות יותר, ולא תמיד יש קשר למזון. לעיתים בגלל שלא יכולים להוציא את הליחה מהגוף- הגוף פשוט מוציא אותה דרך הקאה.
אני ממליצה לעקוב, לראות את ההקאות נמשכות גם לאחר הצינון, לא הייתי עוברת לפורמולה על בסיס סויה כ"כ מהר. ובכל מקרה, אם המצב לא משתפר- פונה לרופא ילדים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)