עזרה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה
    אילנית
    02/02/2008

הי

בני בן ה9 שוקל 43 קילו - גובה 1.43
    אני ואבא שלו התגרשנו כשהיה בן 3 (אם זה רלוונטי)
    מה שקורה זה כשהוא אוכל הוא אוכל ממש מהר וזה לא משנה אם זה בבית או מחוץ לבית.
    לפעמים אני מתביישת לצאת איתו לחברים או משפחה.
    כשאני מעירה לו אני הוא לא מבין וטוען שאוכל רגיל ולפעמים אומר לי שהוא מודע לזה ולא שולט בזה כי מאוד רעב.
    כשיש סיר במרכז השולחן או תוספת אחרת הוא אוכל מהר מהצלחת שלו ולפני שמסיים מוסיף עוד ואומר "שלא יגמר לי".
    אין המשפחה עבר של השמנה . הנקתי אותו הנקה מלאה עד גיל שנה.
    התופעות האלו החלו לפני כשנה בערך.
    אשמח לעזרה

תודה
    אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• יתשובה לאילנית

רחל גרנות
    02/02/2008

שלום אילנית,
    אני מבינה את הלחץ והחשש שלך. אולם, מלחמות, כעס ולחץ בדרך כלל לא מקדמים. יש ילדים וגם מבוגרים שזקוקים לכמויות גדולות יותר. אם זה המקרה אצלכם כדאי להוסיף ירקות מכל הסוגים מבושלים וחיים שמוסיפים כמות ללא קלוריות. כדאי גם להימנע מלהניח סירים, צלחות במרכז השולחן. זה רק מזמין לקחת עוד. כדאי להקפיד לתת לכל אחד את המנה האישית שלו.
    רעב הוא אחת הסיבות העיקריות לאכילת יתר. הסבירי את זה לבן ונסו לא להגיע למצב הזה. כדאי גם לשים לב למהירות האכילה. אלה שאוכלים מהר נוטים לאכול יותר. הסבירי לבן שהשובע מופיע בערך אחרי 20 דקות מתחילת האכילה. ברור, שבזמן זה אפשר לאכול כמויות אדירות.
    משברים וגירושים של הורים בהחלט נופלים בקטגוריה של משבר יכולים להגביר את האכילה הרגשית. כדאי לברר מה נותן האוכל לילד ואולי כדאי לפנות לקבלת עזרה מקצועית. בכל אופן, היזהרי מלהפוך את נושא האכילה לזירת מאבקים ביניכם. זה לא מקדם .
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו