מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים בלי מעצורים באוכלDana02/02/2008
אני ממש צריכה את עזרתך,
הבן שלי בן שנה ו-11 נמצא במעט עודף משקל
(לא משהו שדורש דיאטה מיידית, סה"כ נראה טוב מבחינת מראה חיצוני)
אבל הבעיה איתו זה שיש לו נטיה להשמנה, הוא גם היה תינוק גדול (אחוזון 90) והיום בכל פעם שהוא יושב לאכול פשוט אין לו גבולות, הוא אף פעם לא יגיד דיי שהספיק לו,
וכשמחליטים בשבילו שאכל מספיק אז הוא מתחיל לבכות וצועק תביא לי עוד.
אנחנו לא נותנים לו עוד אבל זה גורר מלחמה ובכי מיותרים.
יש גם את כל העניין של המתוקים שהוא אוכל בגן כגון עוגת שוקולד, וופל וביסקוויטים. אי אפשר לא לתת לו כי כל שאר הילדים של הגן גם אוכלים.
מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את הנזק ואיך אפשר לגרום לו להיות פחות זללן.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
רחל גרנות02/02/2008שלום לך,
אני מבינה ממך שהילד במשקל תקין, אולם את בלחץ בגלל צורת האכילה שלו. חשוב במיוחד לא להפוך את האוכל לזירת מאבק ביניכם. הדוגמא האישית עם ילדים היא הדרך הטובה ביותר. שימי לכל אחד מהמשפחה את האוכל בצלחת אישית. כדאי להימנע בשלב זה מהצלחות המרכזיות שרק מזמינות לקחת עוד ועוד. למדי אותו לאכול לאט, כדאי לעשות זאת על ידי משחק ובלי לחץ, וכאשר הוא רוצה עוד לנסות להסיח את דעתו על ידי הפנייה לפעילות אחרת.
את צודקת שלא לנסות למנוע ממנו דברים שילדים אחרים אוכלים, זה רק יצור התנגדות וכעס. אולי כדאי לך לפנות ליעוץ אצל דיאטנית שמתמחה בנושא כדי להיות בטוחה שאת אכן בדרך הנכונה.
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)