מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאבון בריאמירב29/12/2011
בתי תאומה בת 4.5 בעלת תאבון בריא. גובהה 108 ס"מ ושוקלת 19.7 ק"ג.
לאחר כל ארוחה (מלבד הבוקר בגן שאוכלת כריך ופרי) תמיד מבקשת מנה נוספת ולפעמים אפילו שלישית בכל מה שקשור באוכל היא תמיד רוצה עוד.... וזו בטענה שהיא עדיין רעבה. כמו כן מסיימת תמיד את האוכל בצלחת שלה עד הביס האחרון.
לאחרונה אני מבקשת ממנה לעשות הפסקה של כמה דקות להקשיב לבטן שלה ואז במידה ותרצה אני מגישה לה מנה נוספת. גם לאחר ההפסקה היא טוענת שעדיין רעבה.
העניין הוא, שמידה ואני מסיחה את דעתה במשחק/פרי/קינוח/חברה היא מוותרת על האוכל כאילו ולא רצתה. יש לציין שהיא אוכלת ביסים גדולים ודי מה וזאת למרות הערותיי.
.
לעומתה אחותה התאומה 105 ס"מ שוקלת 18.5 ק"ג בעלת מבנה רזה אוכלת לאט מאוד ולא מתפתה למשחק או לעניינים אחרים מלבד האוכל שלה. היא אוכלת כמות המתאימה לגילה ואין שום בעיה.
אנו בבית אוכלים ארוחות מסודרות ובריאות(לא מטוגן,מעובד,גאנק וכו'...)
שאלתי: כיצד עליי לנהוג עם בתי בכדי למנוע תופעה בעתיד השמנה/נטייה מבלי לפגוע בה רגשית ולהשמע כמו אמא קרציה שכל הזמן מעירה רק לה.
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאבון בריא - תגובה
מיכל מסר בן שלום30/12/2011מירב שלום,
ראשית, ורק מכיוון שהעלת את נתונים הללו אני חייבת להתייחס. יחס המשקל לגובה BMI של שתי בנותייך זהה (כלומר התפלגות המשקל בייחס לגובהן שווה)
שנית, חשוב שתמשיכי לעודד את ביתך לאכול לאט, ללעוס הייטב את המזון, לקחת ביסים קטנים וכדומה, יחד עם זאת יש עוד כמה דברים שניתן לנסות:
א. הקפידו לשתות מים לפני שאתם מתישבים לארוחה, שתיית מים גורמת לתחושת השובע להגיע מהר יותר מתחילת הארוחה (וממלאת מעט את הקיבה)
ב. הציעי לביתך מנה ראשונה של סלט ירקות עשיר/ מרק ירקות
ג. שלבי בכל ארוחה לפחות מחצית מהצלחת בירקות טריים ומבושלים.
ד. במידה וביתך עדין רעבה הציעי לה מנה המורכבת בעיקר מירקות (אך גם פחמימות וחלבונים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפן הריגשי
מירב01/01/2012תודה רבה על תשובתך אני אכן אנסה את הצעותייך.
יש לי שאלה נוספת בפן הרגשי יותר: האם עניין התייחסות האוכל בפומבי ליד חברים/משפחה יכול לפגוע /להעליב את בתי? אני לעיתים קרובות מתייחסת לענין האוכל שלה אם זה בארוחות משפחתיות או ליד חברות שלה שיש צורך כמעט תמידי בהשמת גבולות איתה. (לדוג': אחרי אכילת סופגניה/עוגה/כריך מבקשת עוד אחד...).
חשוב לי לומר שענייין האוכל הפך לנושא "משעשע" בקרב המשפחה המורחבת וזאת למרות בקשותיי לא להגיב בעניין. אך לנוכח הערותיי כנראה אין מנוס..
כמו כן מאוד קשה לה להתחלק באוכל שלה עם אחרים וזאת בניגוד גמור לאחותה שמוכנה לוותר על שלה בשבילה. מצב שקורה הרבה לצערי/שמחתי. אני משתדלת לחלק את המנה לשתי צלחות נפרדות אך לא תמיד מתאפשר לי ואז נוצרת בעיה.... האחת אוכלת בקצב מטורף בכדי להספיק כמה שיותר והשנייה לוקחת את הזמן ולא משנה לה שהרי זו אחותה שאוכלת ממנה..... מה עושים ?
אודה לתשובתך. בתודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)