פעוט בן 7 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 7 חוד'
    ליאת
    04/02/2008

שלום,

רציתי לשאול מה כמות המזון שעל פעוט בן 7 חוד' לצרוך בארוחת מוצקים: ארוחת פירות וארוחת ירקות ובשר?

וכן: מה עושים כשהוא מסרב לשתות מים?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן 7 חוד'

הוספת תגובה

• פעוט בן 7 ח'

ענת אשכול
    05/02/2008

טל שלום,
    כמות המזון המומלצת בגיל זה (כמו גם בגילאים אחרים) תלויה בגורמים רבים כגון משקל הפעוט, תדירות וכמות הארוחות ה"חלביות" (חלב אם/ תרכובת מזון אחרת) אותן הוא מקבל וכמובן תאבונו. לכן קשה לי להגיד מהי הכמות המדויקת שעליו לאכול. כמו כן חשוב לזכור שבגיל ובשלב זה חשוב ביותר שהפעוט "יתידד" עם האוכל ולכן מומלץ מאוד להשתדל לא להלחיץ אותו (ולא להלחץ) מהכמויות אותו הוא הוא אוכל גם אם הן נראות לך קטנות. פעוטות וילדים, אם לא יוצרים להם רתיעה מהאוכל ומתהליך ההאכלה, משלימים את הכמויות אותם הם צריכים, כך שאם ביום מסוים הם אוכלים מעט יחסית, בימים הבאים הם ישלימו את הצרכים ויאכלו יותר.

לגבי המים- שוב, יתכן ותינוקך מקבל מספיק נוזלים מחלב אם/ תרכובות חלב אחרות ולכן אינו צמא.

בכל מקרה אם אינך בטוחה שהוא אוכל/ שותה מספיק אני ממליצה להתייעץ עם גורם מקצועי שמכיר אותו כגון רופא או אחות טיפת חלב.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלה נוספת...

ליאת
    05/02/2008

תודה על תגובתך המפורטת!

התינוק שוקל כ-8 ק"ג. חשוב לי לדעת האם 3 ארוחות בקבוק ביום זה סביר בגיל זה כי יש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מדיי מוצקים על חשבון חלב. שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שבעה ח'

ענת אשכול
    05/02/2008

הי טל,
    על מנת שאוכל לתת לך תשובה אני צריכה לדעת כמה מ"ל הוא מקבל בכל בקבוק? האם מסיים את כל הבקבוק? האם מקבל בקבוק גם בלילה?
    אני רוצה להדגיש שוב -לכל פעוט צרכים שונים, איני מכירה את תינוקך ולכן אוכל לתת לך הערכה כללית בלבד , ועל כן אם אינך רגועה (למרות שעל פניו לא נראה לי שיש לך סיבה לכך) פני לגורם מקצועי שמכיר את תינוקך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה...

ליאת
    06/02/2008

האמת שאני רגועה...אבל טוב לשמוע מאיש מקצוע הערכה כללית לדעת אם אני בכיוון.
    התינוק אוכל 3 בקבוקים של 210 מ"ל בערך לרוב מסיים לפחות 200 מ"ל. בלילה לא אוכל בכלל 10 שעות. שותה בנוסף 60 מ"ל ליום מים. האם זה מספיק מבחינת חלב ונוזלים? תודה רבה רבה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בו 7 ח'

ענת אשכול
    06/02/2008

ומה הוא אוכל במהלך היום? אילו מזונות ובאיזו כמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאת
    07/02/2008

הוא אוכל בנוסף ארוחת פירות בננה ואגס/תפוח ובננה ומסיים כמעט הכל וארוחת ירקות עם בשר שאותה לא אוהב בכלל לרב חצי כוס בערך אם זה רק ירקות אז שלושת רבעי כוס.

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ענת אשכול
    10/02/2008

הי טל
    בסה"כ ,אם הוא עולה, במשקל זה נשמע בסדר, את בהחלט יכולה להוסיף לו ארוחה נוספת של בקבוק או פרות.
    שוב- חשוב לי לציין כי איני מכירה את תינוקך- אם אינו עולה במשקל או שאינך רגועה אנא התייעצי אם גורם מקצועי שמכיר את תינוקך.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו