מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט בן 7 חוד'ליאת04/02/2008
שלום,
רציתי לשאול מה כמות המזון שעל פעוט בן 7 חוד' לצרוך בארוחת מוצקים: ארוחת פירות וארוחת ירקות ובשר?
וכן: מה עושים כשהוא מסרב לשתות מים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן 7 ח'
ענת אשכול05/02/2008טל שלום,
כמות המזון המומלצת בגיל זה (כמו גם בגילאים אחרים) תלויה בגורמים רבים כגון משקל הפעוט, תדירות וכמות הארוחות ה"חלביות" (חלב אם/ תרכובת מזון אחרת) אותן הוא מקבל וכמובן תאבונו. לכן קשה לי להגיד מהי הכמות המדויקת שעליו לאכול. כמו כן חשוב לזכור שבגיל ובשלב זה חשוב ביותר שהפעוט "יתידד" עם האוכל ולכן מומלץ מאוד להשתדל לא להלחיץ אותו (ולא להלחץ) מהכמויות אותו הוא הוא אוכל גם אם הן נראות לך קטנות. פעוטות וילדים, אם לא יוצרים להם רתיעה מהאוכל ומתהליך ההאכלה, משלימים את הכמויות אותם הם צריכים, כך שאם ביום מסוים הם אוכלים מעט יחסית, בימים הבאים הם ישלימו את הצרכים ויאכלו יותר.
לגבי המים- שוב, יתכן ותינוקך מקבל מספיק נוזלים מחלב אם/ תרכובות חלב אחרות ולכן אינו צמא.
בכל מקרה אם אינך בטוחה שהוא אוכל/ שותה מספיק אני ממליצה להתייעץ עם גורם מקצועי שמכיר אותו כגון רופא או אחות טיפת חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת...
ליאת05/02/2008תודה על תגובתך המפורטת!
התינוק שוקל כ-8 ק"ג. חשוב לי לדעת האם 3 ארוחות בקבוק ביום זה סביר בגיל זה כי יש לי הרגשה שהוא אוכל יותר מדיי מוצקים על חשבון חלב. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שבעה ח'
ענת אשכול05/02/2008הי טל,
על מנת שאוכל לתת לך תשובה אני צריכה לדעת כמה מ"ל הוא מקבל בכל בקבוק? האם מסיים את כל הבקבוק? האם מקבל בקבוק גם בלילה?
אני רוצה להדגיש שוב -לכל פעוט צרכים שונים, איני מכירה את תינוקך ולכן אוכל לתת לך הערכה כללית בלבד , ועל כן אם אינך רגועה (למרות שעל פניו לא נראה לי שיש לך סיבה לכך) פני לגורם מקצועי שמכיר את תינוקך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה...
ליאת06/02/2008האמת שאני רגועה...אבל טוב לשמוע מאיש מקצוע הערכה כללית לדעת אם אני בכיוון.
התינוק אוכל 3 בקבוקים של 210 מ"ל בערך לרוב מסיים לפחות 200 מ"ל. בלילה לא אוכל בכלל 10 שעות. שותה בנוסף 60 מ"ל ליום מים. האם זה מספיק מבחינת חלב ונוזלים? תודה רבה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בו 7 ח'
ענת אשכול06/02/2008ומה הוא אוכל במהלך היום? אילו מזונות ובאיזו כמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת07/02/2008הוא אוכל בנוסף ארוחת פירות בננה ואגס/תפוח ובננה ומסיים כמעט הכל וארוחת ירקות עם בשר שאותה לא אוהב בכלל לרב חצי כוס בערך אם זה רק ירקות אז שלושת רבעי כוס.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטל
ענת אשכול10/02/2008הי טל
בסה"כ ,אם הוא עולה, במשקל זה נשמע בסדר, את בהחלט יכולה להוסיף לו ארוחה נוספת של בקבוק או פרות.
שוב- חשוב לי לציין כי איני מכירה את תינוקך- אם אינו עולה במשקל או שאינך רגועה אנא התייעצי אם גורם מקצועי שמכיר את תינוקך.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)