מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה ושבת שלום
עוד אמא03/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע ללעוס?עוד אמא30/01/2012
בוקר טוב, יש לי ילד בן שנה ו-5 חודשים, ועד היום לא ראיתי אותו לועס. הוא בכלל סרבן אוכל לא קטן... הוא לא אוכל כמעט כלום מלבד שתית חלב - אוהב במבה, ביסקוויטים, שטוזים, צ'יריוס ורק בימים האחרונים הסכים לאכול פעם אחת כדורי בשר (אכל בערך 4 ביסים).... את כל ה"מאכלים" הנ"ל הוא רק מוצץ - ממיס בפה ובולע. וזהו, כל שאר התזונה היא רק חלב! חשוב לי לציין שהוא מתפתח מאוד יפה מכל הבחינות (משקל, גובה וכו'). האם יכולה להיות איזושהי בעיה שבגללה הוא לא לועס? היו פעמים שניסיתי להראות לו איך לועסים, איך אני לועסת והוא כן חיקה אותי ועשה עצמו לועס (בלי אוכל בפה). ברגע שנכנס האוכל - הפסיק ללעוס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע ללעוס? - תגובה
מיכל מסר בן שלום30/01/2012שלום אמא,
עוד כמה דברים שאשמח לבדוק איתך,
האם יצאו לבנך שיניים , כמה?
האם נושך, מכניס דברים לפה צעצועים וכו' ולועס אותם?
כאשר אוכל במבה ובסקוויט האם אינו לועס אותם כלל?
מה קורה כאשר את מנסה לתת לו אוכל שיאכל לבד ולא מאכילה אותו?
האם נחנק כאשר אוכל מזון מוצק?
אשמח להבהרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
עוד אמא31/01/2012המון תודה על התגובה המהירה :-)
אז ככה: לבני יצאו רוב השיניים: כל ה-4 חותכות + למטה - הניבים ו-2 מתוך 4 טוחנות כבר צמחו לגמרי, למעלה - הניבים וטוחנת אחת בקעו לא מזמן ועכשיו בשלבי "צמיחה", ועוד טוחנת לדעתי אוטוטו בחוץ... יחסית לאחותו (יש לו אחות תאומה) הוא "רב-שן"....
לגבי צעצועים או כל דבר אחר - מכניס לפה המון, כמעט כל דבר.. כל דבר שנכנס לפה הוא נושך (כולל האצבעות של אחותו), אבל לפי מה שראיתי רק עם החותכות. לועס ממש - לא ראיתי.
את הבמבה והביסקוויט הוא לא לועס בכלל. את הביסקוויטים אני גם מגישה להם בחתיכות לא גדולות ואם החתיכה ירדה לו מידי לכיוון הלוע הוא מתחיל להשתעל כאילו הולך להקיא / עומד להיחנק.
לגבי האוכל הנורמלי - כל ארוחה הוא מקבל צלחת כמו של אחותו (רק בכמות קטנה יותר), ולשניהם אני מגישה את 2-3 הביסים הראשונים לפה ואחכ משאירה אותם שיאכלו לבד (אם צריך עוד עזרה עם הכפית אז ממשיכה לעזור). וכל ארוחה אותו סיפור: כשאני מגישה כפית לפה - הוא מסובב את הראש כאילו אני מנסה להרעיל אותו לפחות, אחכ מסכים בשמחה שאני אעזור לו להעמיס אוכל על הכפית, מקרב אותה לבד לפה.... ואז מרחיק אותה מהפה בגועל (קורה בכל סוגי האוכל). וכשאני משאירה אותם לאכול "לבד" הוא משחק עם האוכל בידיים, בכפית, לפעמים נוגע טיפה טיפה עם קצה הלשון באצבע עם אוכל... אבל בשורה התחתונה, מחכה שתיגמר הארוחה כדי שיוכל לחזור לבקבוק החלב... ותוך כדי, אם הכסא שלו קרוב מספיק לכסא של אחותו, הוא מעביר לה מהאוכל שלו למגש האוכל שלה...
שבוע שעבר זו היתה הפעם הראשונה (והיחידה) שאכל - זה לא היה בבית, אלא אצל סבתא, והגשתי לו כרגיל כפית עם אוכל (כדור בשר) לפה (את הכפית הוא אחז) - ופתאום פתח את הפה ואכל!! אחכ הכניס עוד איזה 3 ביסים עם היד. וזהו. אבל... לא לעס אותם... רק מוסס אותם בפה עד שיכל לבלוע...
סליחה על אורך התגובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת של השעות האחרונות...
עוד אמא31/01/2012לפני כמה שעות, נתתי לו ביסקויט, והפעם כנראה לא מצץ אותו מספיק וניסה לבלוע. הוא התחיל להשתנק, ולעשות כאילו הוא רוצה להקיא. כמובן שהכנסתי אצבע לפה שלו לנסות לשלוף את החתיכה (כבר קרה בעבר...) ואחרי שהוצאתי חתיכה קטנה, הוא השתעל עוד קצת והקיא את חתיכת הביסקויט שכנראה כן בלע כבר, ועוד קצת נוזלים... מה עושים? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת של השעות האחרונות... - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/02/2012עוד אמא שלום רב,
ראשית, נשמע שאת עושה כל מה שביכולתך כדי לאפשר לבנך לאכול בצורה תקינה ומזון מגוון.
כמו כן וכםי שהבנתי מדבריך, התפתחותו המוטורית של בנך תקינה, אוחז בכפית מקרב לפה, פותח את הפה, מעביר מיד ליד מכיסא לכיסא וכו',
אני משערת כי יש לבנך את אחת האופציות הבאות:
בעיה הגרייה החושית וכי יכול להיות שמרקם המזון מפריע לו
או קושי מוטורי בלעיסה.
את שני המקרים הללו אפשר לפתור ע"י איבחון מדיוק יותר שיעשה ע"י איש מקצוע, ובמקרה הזה קלינאי תקשורת, ותרגול של משימות ותרגילים שינתנו לכם.
אפשר לבקש הפניה מרופא הילדים או לפנות לאחיות טיפת חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עוד אמא02/02/2012האם לפי דעתך, יש צורך כבר בהתערבות של איש מקצוע או שלתת לזמן לעשות את שלו? סה"כ הוא לא נראה רע... :-) אני רוצה עוד חודש-חודשיים להכניס אותם לגן בעזרת השם, ואני די בונה על כך שיראה שם ילדים אחרים (מלבד אחותו) אוכלים, "יכנע ללחץ החברתי" ויתחיל לאכול גם הוא... אם חס וחלילה זו בעיה מוטורית, יש השפעה לזמן? כלומר, אם אמתין עוד, אחמיר את המצב או שזה לא קשור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
מיכל מסר בן שלום02/02/2012לשאלתך
כיוון שלא צפיתי בילד אינני יודעת לענות על השאלה
אני חושבת שבכל מה שקשור בהתפתחות ילדים, אם יש חשש עדיף לבדוק
ובמקרה הזה עדיף להגיע לאיש מקצוע שיאבחן ( תוך כדי הסתכלות) את המקרה
לכל הפחות יגידו לך שהכל בסדר והזמן יעשה את שלו, ואילו באמת יש בעיה
יאבחנו אותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)