תזונה של תינוקות בת שנה באחוזון 5%

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה של תינוקות בת שנה באחוזון 5%
    דיאנה
    18/02/2008

בס"ד,
    שלום
    בתי בת שנה חודש, שוקלת 8.300 ק"ג, באחוזון 5-10%, נולדה 2.800 ק"ג, ,היקף הראש שלה הוא 44 ס"מ וגובה 71 ס"מ
    היא מאוד רזה, אין לה שומנים של תינוקת
    היא לא אכלנית , אוכלת כמה כפיות מכל מה שמציעים לה בארחותיה ומסתפקת בזה בלי להראות לאחר מכן סימני רעב.
    לאחרונה היו לה אבעבועות רוח שבזמן המחלה לא רצתה לאכול חוץ מחלב .
    לאחר המחלה התאבון שלה חזר ..(ושאני אומרת תאבון , זה אולי במקרה הטוב של ציפור...)..היא לא מנשנשת אגב בין הארוחות. שזה גם מה שאני לא מבינה.. איך זה שהיא לא באה רעבה לארוחות שלה אף פעם ולא מסיימת כלום עד הסוף,.. כפיות ספורות.
    השאלה שלי, .. עם זה השלמתי שפשוט יש לי בת שלא אוהבת לאכול. אבל השאלה שלי היא נגיד בצהריים אחרי 5 כפיות קטנות של בשר עם תוספת כבר לא רוצה יותר עליי להניח לה או שכדי להשלים לה עם בקבוק מטרנה .. שאגב אותו תמיד שמחה לקבל בכל מצב..
    עוד בעיה, היא לא אוהבת לנסות דברים חדשים, יורקת הכל אפילו שהיא רעבה, ואני לא מצליחה לגוון לה את האוכל ולתת לה מכל אבות המזון.. מה עושים במצב כזה.
    ושאלה אחרונה, במצב של מחלה וחום אם קורה שבזמן ארוחת הערב היה לה חום ולא היה להה עקב כך תאבון לאכול ויחד עם זאת נורא סחוטה ועייפה ורוצה רק לישון, האם עליי להניח אותה אפילו שלא אכלה כלום? ומה שקוה אחרי שנותנים לה אקמול אז החום יורד לאחר לכתה לישון ואז היא מתעוררת בוכה , כניראה אז רעבה לאוכל אחרי שירד החום.. והאם זה בסדר שאתן לה לאכול באמצע השינה שלה?! בגלל שלא אכלה ארוחת ערב?
    סליחה על האורך ותודה מראש
    דידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה - תשובה

ענת אשכול
    19/02/2008

שלום דיאנה
    אני בהחלט מבינה את דאגתך לבתך, יחד עם זאת אני חשה שאין זה נכון לתת לך ייעוץ בצורה כזו היות ואיני מכירה את ביתך. על מנת שתקבלי את התשובות הטובות ביותר אני מציעה לך, אם אינך רגועה לגבי תזונתה, לפנות לגורם מקצועי שמכיר אותה כגון רופא הילדים או אחות טיפת חלב ולהתייעץ עמם. ורק אח"כ אם עדיין תחושי כי את זקוקה לייעוץ נוסף בקשי מהם הפנייה למרפאה מקצועית המתעסקת בתחום ( כאלה קיימות במרבית בתי החולים).
    מניסיוני הרבה מאוד פעוטות אינם אוכלים כפי שהוריהם היו רוצים... אני בהחלט מציעה לא להזניח, לבדוק ולטפל במידת הצורך, אך יחד עם זאת לדעת כי זו בעיה נפוצה שלרוב נפתרת עם הזמן ואם לא מתפתחים מאבקים מיותרים על אוכל...
    שיהייה לכן המון בהצלחה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו