אכילה רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה רגשית
    נירית
    24/10/2012

שלום! יש לי ילדה בת 6 .וילדתי תאומים לפני 5 חודשים. יש לי בעיה שמחמירה עם הילדה לגבי האכילה שלה.ואתן דוגמאות:.
    אני שמה לה בצלחת אוכל והיא נעמדת לידי כדי לוודא שאני שמה מספיק ואם נראה לה שלא אז היא מעירה למה כל כך קצת.אני אומרת לה שאתן לה עוד אם תסיים ובכל זאת תרצה תוספת.ואכן היא דורשת תוספת אני שמה לה ואוכלת שתי ביסים ומפסיקה בטענה ששבעה(כלומר העין שלה אוכלת יותר).
    עוד דוגמא -אנחנו יותאים לסופ"ש והיא שואלת אם יהיה כמו תמיד ארוחת בוקר וצהריים.
    ואני שאלתי אותה אם היא לא מתרגשת מהבריכה אלא רק מהאוכל .
    עוד דוגמא: הודעתי לה יום אחד שאני מוציאה אותה מוקדם מבית הספר(בבית הספר הם אוכלים צהריים) אז היא התחילה להגיד שאני ישאיר אותה רעבה כי היא לא תאכל צהריים וממש נלחצה מזה.הסברתי לה שהיא תאכל בבית.
    יש לציין שהיא לא שמנה ושוקלת בסדר לגילה אך ההתעסקות באוכל הפכה לבלתי נסבלת -היא אוכלת צהריים וכבר שואלת מה נאכל בערב.אני גם מפחדת מהתגובות שלי
    אני לפעמים באופן לא נשלט עונה לה בקשיחות ואני מרגישה שהילדה מבינה שזה לא בסדר אך לא מצליחה לעשות כלום.ואני מרגישה שאני לא יודעת איך לטפל בזה.אבקש את המלצתכם.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה רגשית

הוספת תגובה

• אכילה רגשית - תגובה

מיכל וינברגר
    24/10/2012

שלום נירית,
    אין ספק, שביתך דורשת כעט יותר תשומת לב מאז לידת המאומים, והאוכל- הינו תחום שניתן לקבל בו תשומת לב.
    עצם העובדה שנושא האכילה מעורר בך תגובות קשיחות ומעורר ויכוחים אומר שהיא כנראה משיגה בעזרתו תשומת לב (גם אם שלילית). העובדה שגם אם ביתך רוצה תוספת- אך למעשה לא מסיימת אותה- אומרת שהיא כן מחוברת לתחושת הרעב והשובע שלה, ויכול להיות שרוצה עוד כי רוצה להרגיז, או שבאמת חושבת שתאכל עוד, אך היא בסופו של דבר יודעת מתי להפסיק לבדה. אוכל הינו סוג של הנאה לכולנו, וגם לביתך, נכון שיש התעסקות כרגע באוכל, אך לדעתי צריך פשוט להרפות, להיות רגועה שהיא יודעת לווסת את הצריכה, וכמו כן, המשקל תקין. דאגי לארוחות מסודרות ובריאות, אך תחסכי גם מהפינוקים (מדי פעם, סופי שבוע ארועים..) ונסי לא לעורר ויכוחים ותגובות קשות, אם היא רוצה עוד -תני לה. ויש סיכוי טוב, שלאט לאט, ההתעסקות באוכל תפחת. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו