מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חילוף חומריםשרון18/05/2013
הילדה שלי בת שש וחצי והיא מלאה. בגיל שנה לקחתי אותה לדיאטנית ילדים ( לאחר שהעירו לי בטיפת חלב שהילדה שלי שמנה ) בקופת חולים והיא נתנה לי תפריט. הבעייה שהילדה באותה שנה אכלה פחות מהתפריט שנתנה הדיאטנית היות ואני בטיפשותי דיללתי לה את הסימילאק בצורה משמעותית. הילדה גם רזתה אך לא מספיק לדברי הרופאת ילדים. לאחר כחצי שנה הבנתי שעשיתי טעות והפסקתי לה את דילול הסימילאק. כמו כן הילדה גדלה והחלה לבקש יותר אוכל ואני החלטתי לא להגביל אותה ורק להקפיד על תזונה נכונה. היום היא ילדה מלאה שעוזסקת בספורט ונראה שמשנה לשנה היא טיפה מרזה. יש לציין שהיא אוכלת כמויות סבירות לגילה.
השאלה שלי: האם יכול להיות שבטיפשותי פגעתי לילדתי בחילוף החומרים בגוף בכך שנתתי לה במשך חצי שנה לצרוך פחות קלוריות ממה שהיא צריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים - תגובה
מיכל וינברגר20/05/2013שלום, קשה לי להעריך כמה קלוריות צרכה בגיל שנה, משום שאני מניחה שהתפריט כלל עוד מזונות פרט לסימילאק. בגיל שנה, הסימיאק הינו רק תוספת קטנה- בד"כ פעמיים ביום- ורוב התזונה הוא האוכל הרגיל, לכן אני מניחה שאכלה בכמות המתאימה לה, אם הייתה רעבה הייתה בודאי בוכה , לא רגועה ודורשת עוד מזון. (ילדים בגיל זה יודעים בדיוק כמה הם צרכים ויש ילדים שבכלל לא אוכלים סימילאק בגיל זה אלא רק אוכל מוצק)
עצם העיסוק הספורט ואכילת ארוחות בריאות ומאוזנות המחולקות על פני היום יכול רק לתרום לחילוף חומרים. קשה מאוד לשעת אם הייתת פגיעה למרות שלפי הדברים הדבר לא נראה מאוד סביר.
המשיכי לעודד את העיסוק בספורט וגם הליכות מזדמנות ביום יום, להגביל במתוקים/חטיםפים ושתייה מתוקה במידת הצורך (לא למנוע בכלל) ולהקפיד על תזונה מגוונת ומאוזנת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים - תגובה
מיכל וינברגר26/05/2013שלום,
לדעתי , אין מה להרגיש רגשות אשם (למרות שבתור הורים קשה קצת להימנע, אני יודעת..) קשה להעריך אם חילוף החומרים נפגע או לא- למרות שלא נראה לי כ"כ סביר..בכל מקרה, מה שאפשר לעשות עכשיו- זה לתת ארוחות מסודרות ומזינות- לפחות 3 ארוחות עיקריות ו-1-2 ארוחות ביניים שכוללות פרי/יוגרט או שניהם. למעט בממתקים, להגביר פ"ג.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)