תינוק בן 1.7 לא אוכל מסודר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 1.7 לא אוכל מסודר
    אדווה
    04/02/2014

שלום רב.
    בני בן ה 1.7 מאז שהתחלנו את האוכל המוצק לא התגלה כאכלן גדול (בלשון המעטה).
    כשהוא בגן אני מקבלת דיווחים שהוא אוכל יפה ואכן יש גם קקי בטיטול לפחות פעם ביום לכן אני מניחה שאכן נכנס משהו.
    בגן הוא אוכל רק אוכל מוצק ויש שם תמ"ל מנה אחת של 180 CC לגיבוי.
    באופן כללי הוא אוכל בקבוק תמ"ל בבוקר כשהוא קם ולפני השינה.
    אני מכינה לו בקבוק של 180 אבל בשבועות האחרונים בקושי מסיים חצי.
    יש לי מספר שאלות אני אשתדל כמה שיותר מסודר:
    1. איך אני יכולה עוד לעודד אכילה, אני מנסה לגוון במאכלים מצד אחד אבל גם להביא לו דברים שאני יודעת שבוודאות יאכל. אני הבנתי סוף סוף שבכוח איתו זה לא יילך...אבל מדהים אותי שבמשך כמה שעות שלא אוכל כלום אחה"צ (שאני אוספת מהגן בערך בארבע וחצי), הוא לא רעב בכלל בשעה שש וחצי שבע!!!!
    2. האם יש דוגמא לתפריט כלשהו לתינוקות בגיל הזה? בטווח של שנה וחצי שנתיים?
    אוף מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 1.7 לא אוכל מסודר

הוספת תגובה

• תינוק בן 1.7 לא אוכל מסודר - תגובה

מיכל וינברגר
    25/02/2014

שלום,
    לעיתים רבות אני נתקלת בבעיה דומה- הילד אוכל את רוב האוכל שזקוק לו בגן ובבית מעט מאוד..מה שציריך להנחות אטותך זה מראה הילד- האם חיוני, פעיל, בריא, משקל ןגוובה תקינים ועולים בהתאמה? אם הכל תקין- אני לא רואה סיבה לדאגה, יש לידים שאוכל פחות מעניין אותם, וזה גם יכול להשתנות..יתכן שבימים שאוכל טוב יותר יש לו ]פחות מקום לתמל ולהפך- אם יאכל יותר מוצק פחות פחות יזדקק לתמ"ל.
    לגבי עידוד אכילה- כמו שהבנת נכון- בכוח זה לא ילך..נסי לצור ארוחות משפחיות עם דוגמא אישית של לפחות אחד מההורים- והאחים אם יש. נסייון לשתף את בנך בהכנת האוכל, לשבור ביצה, לטבול, לערבב...
    חשוב שהאוירה בשולחן האוכל לתהיה נעימה ולא מלחיצה!
    שימי לב שאין נשנושים ושתייה מתוקה עד הערב כי זה בהחלט יכול להזיק לתאבון בארוחה..
    אם רעב אחרי הגן הביאי פירות וירקות.
    ממש דודמא לתפריט - יש מאד כללי- תלוי בילד בכל מקרה- הייתי ממליצה פורמולה לא יותר מפעמיים ביום- וגם אז אם אוכל טוב לא חובה:
    התעוררות
    פורמולה או יוגרט/קורנפלקס עם חלב..
    א. בוקר בגן: לחם, גבינה, אבקדו, ירקות..
    צהריים בגן: פחמימה+ירק+חלבון
    א. ארבע: פרי, יוגרט
    א. ערב: ביצה/טונה, ירק, לחם, גבינה, אבקדו
    תמ"ל לפני השינה במידה ולא אוכל טוב בערב.
    כמובן שאת הכמויות הילד קובע..
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו