האם קסיליטול בטוח לילדים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קסיליטול בטוח לילדים?
    שמרית
    21/12/2014

יצא לי לשמוע על נפלאות הקסיליטול (ממתיק טבעי), אך קראתי שאחת הבעיות שלו זה שהוא עלול לגרום לשלשולים במינונים מעל 30 ג"ר. האם נתון זה מצביע על כך שאפיה עם קסיליטול עלולה להיות לא בריאה לילדים?
    אשמח לתשובה מקצועית. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם קסיליטול בטוח לילדים?

הוספת תגובה

• האם קסיליטול בטוח לילדים? - תגובה

מיכל וינברגר
    30/12/2014

שלום,
    כל הממתיקים עם סיומת :אול" נקראים ממתיקים כוהלים, (אינם מכילים אלכוהול) הם מכילים פחות קלוריות מסוכר, ספיגתם איטית יותר, אך הם עלולים לגרום לגזים ושלשולים. אני לא הייתי ממליצה לילדים. אם כבר ממליצה רק לסכרתיים- וגם בהגבלה- כי עדיין מכילים פחמימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בקסיליטול

O.Mor
    22/01/2015

שלום
    אני לא מתיימרת להיות מקצועית ורצוי לדבר גם עם נטורופתים וטבעונים. אבל אם אפשרי לשתף מנסיון אישי אז הנה.
    איני יודעת אם מדובר בסכרת כלשהי או רק בעניין או עקרון בריאותי. עם זאת אפשרי לאפות עם:
    סילאן (טהור)
    סירופ אגבה (מצויין ולא מעלה את הסוכר בדם)
    סטיביה
    ונסי גם סירופ סורגום ותמרים.
    רצוי לחפש מינונים באינטרנט.
    זהו
    נסי ואם בא לך ספרי.
    לגבי קסיליטול :
    קסיליטול טהור הוא חומר לבן וגבישי שנראה ונטעם כמו סוכר. בהתוויה שלו, קסיליטול מתוייג באופן כללי כפחמימה ובאופן מדויק כפוליאול, או סוכר אלכוהולי, כך או כך הקסיליטול נחשב כממתיק נטול סוכר.
    חלק מהמוצרים מבוססי הקסיליטול מכילים חומרי גלם או תוספים או ממתיקים שאינם טבעיים. מוצרים אלה אינם ממולצים לאלה הרוצים ליהנות מיתרונותיו של מוצר כמו קסיליטול. אם אתם סובלים מסכרת, חשוב מאוד בכל מקרה להתייעץ עם התזונאי או הרופא המטפל לפני שמוסיפים את הקסיליטול לתפריט היומי
    נכון להיום, אין בישראל מוצרים המכילים רק קסיליטול. קיימים מספר מוצרים שבהם יש כמות מסויימת של קסיליטול (מסטיקים וסוכריות ללא סוכר), אך מוצרים אלה מכילים גם ממתיקים מלאכותיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו