מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירה בדיאטה אצל ילדה בת 8דורית06/05/2008
שלום ותודה מראש!
אני וביתי בת ה8 וחצי התחלנו ל"אכול נכון" כדי להרגיש בריאות יותר. שתינו סובלות ממשקל עודף מאוד. ביתי בת ה8 שוקלת 42 קילו והיא נמוכה. אני שוקלת 86 קג" וגם אני נמוכה (מטר חמישים ושמונה) התחלנו בדיאטה לפני כשבוע וחצי. החלפתי לחם לבן בלחם קל מועשר בדגנים, אורז רגיל באורז מלא והמון ירקות מבושלים. סילקנו מהבית פיתויים (השארנו קצת לאחים הקטנים).
בבוקר ביתי אוכלת רק בבית הספר - כריך מלחם קל עם כף חומוס או טונה במים עם הרבה ירקות
או כריך עם גבינה ופרי.
בצהרים: מנת ירקות מבושלים - כמה שאנו רוצות.
מנת חלבון (שניצל טופו,/ עוף/ שניצל ירקות/ המבורגר בתנור) הכל אפוי!!!
חצי כוס פחמימה מלאה
סלט ירקות עם כף רוטב קל או מעט שמן זית כמה שאנו רוצות.
אחה"צ - פרי או מעדן או כריך מפרוסה עם ריבה דיאט או חטיף בריאות קל מדגנים
בערב -סלט גדול עם פשטידה קלה (גבינות רזות עד 5% וירק כמו קישוא או ברוקולי או פטריות או פלפלים) או לחלפוין סלט עם חביתה ללא לחם וגבינה עד 5%.
היא ירדה 2 ק"ג בשבוע וחצי ונעצרה.
אני ירדתי 41/2 ק"ג ואני ממשיכה. אנו לא מצליחות לצאת להליכה מפני שיש לי 2 ילדים קטנים נוספים ובעלי מגיע מאוחר מאוד הביתה.
אני מרגישה שהיא מתחילה להשבר ולהרגיש מתוסכלת שהיא לא יורדת על אף מאמציה הרבים.
למרות כל העידוד וההסבר על אחוזי ירידתה אני פוחדת שהיא תישבר.
האם אני בניתי תפריט נכון? מדוע היא לא יורדת במשקל? היא אוהבת מאוד ירקות ואוכלת המון (גם לפני הדיאטה) הבעיה היא בכמות הפחמימות והחלבונים שהיא אכלה עד כה היא הייתה אוכלת יותר ממני ומבעלי. שני אחיה מאוד רזים והיא ממש מרגישה רע. הדיאטה הייתה ביוזמתה זאת לאחר שהיא לא הצליחה להתיישב בכסא שחברותיה מהכיתה ישבו עליו.
אני הצטרפתי כדי לחזק אותה ולשמש כדוגמא.
היא הורידה מכמויות הפחמימות באופן משמעותי אך היא לא יורדת..יש עצירה למה? אשמח לעזרתכם.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדורית
ענת אשכול15/05/2008דורית שלום,
טוב עשית שהתחלת בשינוי אורח חייכם והחלטת לסגל לך ולבתך תזונה נכונה.
הבעייה היא שבנית לבתך תפריט שאינו מתאים לגילה ולצרכיה, הוא דל מידי וחסרות בו קלוריות, פחמימות ומרכיבים נוספים ועל כן היא ירדה שני קילו בשבוע וחצי ונעצרה- זה פשוט מהר מידי! זהו תפריט שיהייה לה מאוד קשה להתמיד בו ויביא לתסכול ובסופו של דבר עלול להביא לעליה במשקל, מה עוד שמחסורים בתזונה עלולים לפעוג בגדילתה והתפתחותה.
היות ואת כל כך מגוייסת לתהליך ועל כך כל הכבוד לך הייתי מציעה לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו שיפנה אותך לדיאטנית המתמחה בעבודה עם ילדים (בקופת חולים או במרפאות בתי חולים כדוגמת שניידר).
כבר עכשיו הייתי מציעה לך להוסיף לה ארוחת בוקר (לפני בי"ס) כגון פרוסת לחם קל+ גבינה +כוס שתיה לא ממותקת או כוס דגנים מלאים עם חלב
להעלות את הפחמימה בצהריים לכוס ולהוסיף פרוסת לחם קל בערב.
בנוסף הייתי מחפשת פיתרון לעניין הפעילות הגופנית שהיא חלק בלתי נפרד מהתהליך (אולי חוג או שטיח ריקוד/ DVD של התעמלות בבית/ התעמלות עם תוכניות מיוחדות לכך בטלוויזיה- יש בערוץ החיים הטובים)
בכל אופן - לא להתייאש!
מקווה שהצלחתי לעזור!
בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)