מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה בפעוטותענת11/06/2008
בתי בת 3 ושמונה חדשים, שוקלת 23 ק"ג, גובה 1.04 ס"מ. נולדה משקל 3 ק"ג ועד גיל שנה ומספר חודשים היתה רזה אך כל הזמן עם תאבון בריא. אוהבת מאוד לאכול וכל הזמן מבקשת אוכל.
פעילה, שמחה, בריאה. רופא ילדים שלל בעיה הורמונלית. דיאטנית המליצה על הגבלת ממתקים וחטיפים ולעומת זאת לא להגביל אוכל בזמן הארוחות.
אני רזה היום - גובה 1.70 משקל 55 ק"ג אם כי בילדותי הייתי שמנה ואכלתי הרבה. בעלי רזה מטבעו. בתי השניה רזה מאוד.
בבית אוכלים בריא מאוד: נדיר ביותר שיש חטיפים ואם כן אז פחות מזיקים (ביגלה מלא לעיתים רחוקות, קרטיבים). אוכלים הכל מלא (לחם, אורז,פסטה), הרבה ירקות, פירות, אין אוכל מהיר ורק בישולים עם מודעות רבה לתזונה אצל כולנו. אני גם מקפידה מאוד על פעילות בשבילה - ג'ימבורי, גן שעשועים כל ערב, אופניים.
הבעיה העיקרית היא בגן הילדים - שם מעמיסים לילדים ממתקים ושוקולד למריחה. בעיה נוספת - היא תאבון בריא מאוד אצל הילדה.
כיצד אני יכולה להתמודד עם זה - האם להגביל אותה? האם לתת לה חופשי?
שאלה נוספת - האם את מכירה גנים שמקפידים מאוד על עניין התזונה ולא נותנים אוכל כמו שניצלים, חטיפים, ממרח שוקולד ומסיבות יום הולדת עם חטיפים וממתקים בכמויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם להתייחס לשאלתי
ענת13/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה בפעוטות
ענת אשכול14/06/2008שלום ענת,
בתך אכן נמצאת בעודף משקל. נשמע לי ממה שאת מתארת שאת עושה כל מה שצריך בנושא: הגבלת ממתקים וחטיפים, אכילת ארוחות מאוזנות ובריאות והגברת הפעילות הגופנית.
לגבי כמויות- ישנן מספר גישות בנושא, איני מכירה מספיק את בתך, אך נראה לי שהייתי מגבילה כמובן לא בצורה קיצונית- כלומר מגישה כמות מסוימת בסיסית ואם היא מבקשת תוספת מוסיפה עוד רבע- חצי מהכמות הבסיסית ולא מאפשרת תוספת נוספת. בנוסף- מציעה קודם כל להוסיף עוד ירקות ולא פחמימה. בארוחות משפחתיות הייתי מציעה שתגישי את האוכל העיקרי (בשר/עוף/דג +תוספת פחמימה) ישר לצלחת האישית של כל אחד ובמרכז השולחן הניחי רק את הירקות והסלטים.
לגבי הגן- זו אכן בעיה קשה- הייתי מציעה לך לשוחח בנושא עם הגננות ואולי אף עם שאר ההורים בניסיון להפוך את הסנדוויץ עם השוקולד לפעם בשבוע ובשאר הימים גבינה או חומוס או טחינה או אבוקדו... אין שום סיבה לתת כל יום כריך עם שוקולד! ואין סיבה שבימי הולדת יהיו כל כך הרבה ממתקים בנוסף לעוגה... אני די בטוחה שיהיו עוד הורים שיסכימו איתך- אולי שווה לפנות לגננת כמה הורים... אם זה לא יעבוד- נסי לבקש מהדיאטנית שלך לכתוב מכתב לגננת. בכל אופן אני יודעת שיש גנים עם מודעות גבוהה אך איני יודעת להגיד לך באופן ספציפי (ואיני יודעת היכן אתם גרים...)
בכל מקרה אני מציעה לך להמשיך במעקב אצל דיאטנית ואני בטוחה שאת תמשיכו להקפיד - המאמצים ישאו פרי.
הערה אחרונה- חשוב מאוד לעשות הכל בצעדים קטנים ותוך חיזוק מתמיד של בתך על מנת למנוע תסיכולים בעתיד...
אז שיהייה המון בהצלחה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)