ארוחות לילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחות לילדים
    amor
    14/06/2007

שלום,
    אני מאוד רוצה להזין את בנותיי בצורה נבונה כך שתהיה גם בריאה ומזינה וגם רצויה לאכילה.
    אך אני נתקלת בהמון קשיים עקב חוסר ידע/כישרון לבשל.
    יש לי 2 בנות בגילאי: 10, 7.5.
    דוגמא לבעיה: לארוחת צהריים אני מוצאת את עצמי מכינה או אורז או תפוח אדמה עם שניצל מוכן, כשיש לי זמן מכינה תוספת מבושלת של אפונה וגזר (משימורים) או שעועית צהובה (מהקפאה).
    סלט או ירק זו תוספת קבועה כמעט בכל ארוחה.
    אך השילוב הזה חוזר על עצמו ואינני יודעת איך ניתן לשפר ולשדרג לדברים שבנותיי יאהבו.
    כנ"ל בארוחות ערב: טוסט, בורקס, צנימים, סלט, מקרוני ולכל אחד תוספת ירק.
    אשמח לקבל גיוון והצעות לשיפור, אולי המלצה לספר קליל ונעים לעשייה וקריאה.
    (מזל שארוחות הבוקר הן רק קורנפקס וחלב או תה ועוגיות - וזה נראה לי שאין מה לשנות , כי אין לנו זמן למשהו אחר).
    אודה מאוד לעזרתך , מקווה שתביני את כוונתי ממה שכתבתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות לילדים

הוספת תגובה

• הצעות לארוחות

ד''ר הגר שפר
    17/06/2007

שלום לך
    קודם כל הכבוד על המודעות הגבוה והדאגה לבריאותן של בנותייך.
    את צודקת, בהחלט כדאי לגוון את הארוחות שלהן גם מבחינה בריאותית יותר נכון לצרוך מגוון של מזונות בכדי לקבל את כל אבות המזון. אך גם מבחינה של שעמום וחוסר בחשיפה למזונות חדשים.
    הארוחות שלהן צריכות להיות מורכבות מכמה מרכיבים עיקריים:
    מנת חלבון : עוף, בקר, דגים,גבינות, ביצים,טופו וסויה.
    מנת תוספת: אורז, פסטה, קוסקוס, פתיתים, תירס, אפונה, תפו"א, בטטה וקטניות.
    מנת ירקות: סלט, ירקות מבושלים, ירקות מוקפצים, אנטיפסטי ומרק ירקות.
    מנת שומן: שמן זית, שמן קנולה, אבוקדו, גרעינים ואגוזים לא קלויים.
    עדיף להגיש גם מנת בשר לא מצופה ומטוגנת כמו: עוף בתנור, ספגטי בולונז, עוף סיני מוקפץ, שווארמה הודו, דג בתנור וקציצות בקר ברוטב עגבניות.
    אפשר לנסות להחליף חלק מהדגנים הרגילים בדגנים מלאים: פסטה מלאה, קוסקוס מקמח מלא, אורז מלא וכו'.
    ירקות כדאי לגוון וללמד אותן לאהוב מגוון רחב יותר של ירקות, מומלץ להגיע ל-5 צבעים ביום.
    ארוחת הערב יכולה להיות ארוחה ישראלית קלאסית: חביתה+ גבינה+ סלט+ לחם.
    אבל גם דברים נוספים כמו: פשטידה, חביתיות, תפו"א בתנור עם גבינות או סלט גדול עם טונה או גבינה.

אני שמחה לבשר לך כי בחודשים הקרובים יצא לאור ספר תזונת הילדים שכתבתי ובו למעלה מ- 50 מתכונים, כך שתוכלי למצוא בו הרבה חומר מעניין וקל ליישום.

אני מקווה שעזרתי לך, אשמח אם תעדכני אותי איך התקדמתם.
    בהצלחה
    הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

amor
    17/06/2007

המון תודה על התייחסותך.
    אבדוק את הצעתך כבר בימים הקרובים, אני מקווה שבנותיי לא יקשו עליי ויסרבו לשינויים בארוחות הקבועות, שהתרגלו אליהן כבר.
    לצערי אני לא בשלנית ואשמח גם לראות ספר עם מתכונים ברורים ומפתים לילדים.
    אעדכן אותך גם בהמשך על התפתחויות מעניינות.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו