מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה אצל תינוק בן 8 חדשיםשרי06/08/2008
יש לי בן מאד חמוד בן 8 חדשים, מפותח, חייכן ומתקשר היטב. נולד לאחר הריון תקין במשקל 4.55 קילוגרם, ללא סוכרת במהלך ההריון- גובהי 1.70 ועליתי בהריון בס"כ 12 ק"ג, איני סובלת מעודף מישקל משמעותי (שוקלת כ 67 ק"ג), בעלי 1.87 עם עודף משקל קטן- והוא עצמו נולד כמעט 5 קילו כך שלא היינו מוטרדים מסוגיית המישקל לאחר הלידה. לכאורה התפתחותו תקינה- חוץ מהזחילה בה הוא מעט מאחר (זוחל ברוורס....). כשהיה בן 6 חדשים שקל מעט יותר מ-10 ק"ג (ינק הנקה כמעט מלאה) ומאז רק ממשיך להתפתח (צריכה לבקר בטיפת חלב שוב בקרוב). הוא אוכל פחות או יותר 4 בקבוקים של חלב אם/סימילאק 240 מ"ל, ולא תמיד מסיים. בנוסף מקבל פעם ביום גרבר/פרי ומנה של בטטה וקישוא עם הודו (הכל טחון כמובן....). אחת ל- מקבל איזו פריכיית אורז, או פרוסת לחם או ביסקוויט- ממש לא רציני, ובכל זאת אני די מוטרדת שהוא מעלה במשקל מדי מהר (נראה בהתאם...) כמוכן מקבל שתיה- מים, או תה קמומיל (כ300 מ"ל סה"כ). האם יש לי סיבה לדאגה?????? תודה מראש..... (=
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרי
ענת אשכול11/08/2008שלום שרי,
מהנתונים שמסרת לי נראה כי בנך החמוד גדל כרגע לאורך האחוזון שבו נולד... זהו האחוזון הגבוה, אך כרגע אין סיבה לדאגה. יש צורך להמשיך ולעקוב אחר ההתפתחות, העליה במשקל והאורך (זהו פרמטר חשוב שלא רשמת לי...).
בכל מקרה כרגע תזונתו נראת טובה ומאוזנת. אם תה הקמומיל ממותק- הורידי אותו לחלוטין (ובכלל הימנעי מלהציע לו כל שתיה מתוקה).
כמו כן הייתי מציעה לך כבר עכשיו לאפשר לו לסגל הרגלי אכילה נכונים ובריאים: הפחיתי מזונות מתוקים וחטיפים (ביסקוויטים, במבה ומעדנים מתוקים לכשיתחיל) והגישי לא ירקות, פירות, גבינות לא ממותקות (כמובן ע"פ סדר הצגת המזונות המותר!)
לסיכום- אין מה לדאוג, יש להמשיך לעקוב ולהתחיל בחינוך לתזונה נכונה.
שיהייה בהצלחה ובכיף!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)